"KAKVI SMO MI IDIOTI": Pogledajte koliko šta KOŠTA u Barseloni, cene će vas ZAPREPASTITI! E moj Balkane... (VIDEO)
Supermarket, Foto: Beta/Dragan Gojić

AU...

"KAKVI SMO MI IDIOTI": Pogledajte koliko šta KOŠTA u Barseloni, cene će vas ZAPREPASTITI! E moj Balkane... (VIDEO)

Muškarac je prvo poredio sve kroz konvertabilne marke, a onda je shvatio da samo na Balkanu svi u istom loncu, i da su nam svima cene nenormalne

Objavljeno:

Već mesecima, ako ne i godinama, kad se vratimo iz prodavnice, i to iz one regularne kupovine, zapitamo se gde su nam otišle pare. To pitanje je još aktuelnije kad uporedimo cene kod nas i na primer, u Barseloni.

Upravo se zato video iz Barselone zaviralio na društvenim mrežama – lik je otišao u supermarket katalonskog grada, i zapitao se koliko para ostavljamo u prodavnicama kod nas, kad u gradu na zapadu Evrope, koji bi po nekom rezonu trebalo da je skuplji, običan čovek sa mnogo lakše snalazi sa cenama.

Prvo je poredio sve kroz konvertabilne marke, a onda je shvatio da samo na Balkanu svi u istom loncu, i da su nam svima cene nenormalne. „Kakvi smo mi idioti“, stavio je u potpis.

Obična voda je 23 centa. Sok u tetrapaku košta manje od jednog evra, piva u limenkama su oko 60 centi. Najskuplje vino košta 4,5 do 5 evra, a ima da se nađe i za 2 ili manje, i to u Španiji koja je zemlja vina. Pola kile junetine košta 4, 30 evra, dok piletina je oko 3,5 evra, što je u najboljoj varijanti isto kao kod nas, a ne nekim mestima je i skuplje. Naravno, snimio je i mnoge cene na akcijama koje su sumanuto male.

„E moj Balkane“ ; „Kod nas su cene duplo veće, ali ne brinite se, zato su plate duplo manje“; „Šta ti je ekonomski tigar, skuplji smo od Barselone“ samo su neki od komentara uz šok, nevericu ali i uzvike ljudi koji se iz šale sele za Barsu.

I zaista, u komentarima se okupilo društvo, ne samo iz bivše Jugoslavije, već i dalje, jer ima i onih iz Bugarske i Albanije, koji očigledno istu muku muče.

Bonus video:

05:01

IMA LI KRAJA POSKUPLJENIMA U SRBIJI? Stručnjaci iz PKS i NBS: Cene hrane ostaju visoke, evo kad se očekuje UPOLA MANJA INFLACIJA

(Espreso/ City Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.