NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U GRČKOJ: Sin (11) poznatog glumca nađen MRTAV na bovi 50 metara od KOPNA!
Plaža, Foto: Marco Cristofori / robertharding / Profimedia

TUGA

NOVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U GRČKOJ: Sin (11) poznatog glumca nađen MRTAV na bovi 50 metara od KOPNA!

Dete je vozilom hitne pomoći prevezeno u seosku kliniku Fourni, gde je konstatovana smrt

Objavljeno:

Zajednica Furne, Ikarija u Grčkoj, šokirana je smrću 11-godišnjeg dečaka Hristosa, inače sina glumca Odiseja Stamulisa.

Dete je, prema rečima gradonačelnika ostrva Dimitrisa Кaridisa, pronađeno mrtvo na bovi 50 metara od kopna, dok još nije razjašnjeno da li je izgubilo svest, da li su ga struje odnele na bovi ili je bio zapetljan u mreže, usled čega je izgubio život.

Očekuje se da će forenzičko ispitivanje koje će se obaviti na Samosu rasvetliti uzrok smrti deteta.

"Pronašli smo dete pored bove. Dete se verovatno utopilo ,vetar ga je odneo jer je bilo uzburkano more. Bova je bila 50 metara od kopna, ako je bio u opasnosti mogao je da dovikne. Nažalost, niko ga nije čuo “, rekao je Кaridis u razgovoru za Alfu.

"Svi smo šokirani. Bio je klinac, nažalost takva mu je bila sudbina. Plaže ovde nisu organizovane da imaju spasioca. Njegova majka je moja rođaka, dečak je bio ovde na odmoru. To je događaj koji je pogodio celo ostrvo “, dodao je gradonačelnik Furni.

Dramatični trenuci kada je dečak nađen mrtav

Кako se saznalo, dečak je, prema dosadašnjim informacijama, otišao na kupanje na plažu Plaka ton Furni, ponevši sa sobom masku. Ali kasnio je sa povratkom i njegova majka se zabrinula. U 18 sati popodne i nakon potrage za sinom sa rođacima, obratila se nadležnima i obavestila ih da se nije čula sa detetom od 14 časova. Obalska straža je odmah obavestila čamce u prolazu i u saradnji sa policijom počela je potraga.

Signal koji je izdala obalska straža odnosio se na 11-godišnjeg dečaka koji je nosio plavi kupaći kostim sa narandžastom prugom. Кako je vreme prolazilo, rezultata nije bilo i svi su se plašili najgoreg. Njegova majka je šetala sa fotografijom svog deteta i pitala nprolaznike da li su videli dečaka. U 20.30 u moru pored bove primećeno je telo dečaka.

Кada su ga izvukli iz mora, ljudi su počeli da plaču i da viču: "Doktora, zovite doktora!“.

Lekar je izašao na lice mesta i dao mu veštačko disanje koje nije bilo uspešno. Dete je vozilom hitne pomoći prevezeno u seosku kliniku Fourni, gde je konstatovana smrt. Obdukcija će rasvetliti tačan uzrok smrti.

Hitna pomoć, Nesreća, Novi Pazar
foto: RINA

Dogovorio je da se nađe sa rođakom na kupanju

Prema saznanjima, dete se dogovorilo da ode na kupanje sa rođakom, ali je na mesto tragedije stiglo ranije, a da ga niko satima nije primetio. Telo nesrećnog 11-godišnjaka jutros će biti prevezeno na Samos na obdukciju. U Ministarstvu pomorstva još nemaju jasnu sliku o tragediji i čekaju zvaničan izveštaj sa ostrva.

Bonus video:

01:42

Kako izbeći tragediju na plivanju?

(Espreso/ Prototema)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.