ZNA SE KO JE S KIM(OM)? Ovakve Putinove reči ZABRINUĆE Zapad, poruka NE MOŽE biti JASNIJA! Ovo je poručio KOLEGI
Kim Džong Un i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

međunarodni odnosi

ZNA SE KO JE S KIM(OM)? Ovakve Putinove reči ZABRINUĆE Zapad, poruka NE MOŽE biti JASNIJA! Ovo je poručio KOLEGI

Putin je naglasio da čvrsta podrška Severne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašava rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada"

Objavljeno:

Pjongjang ostaje solidaran sa Moskvom po nizu pitanja, uključujući i specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, što ukazuje na zajedničku rešenost dve zemlje da se suprotstave kolektivnoj politici Zapada, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong-unu i učesnicima svečanog sastanka posvećenog 70. godišnjici pobede u Korejskom ratu.

Putin je naglasio da čvrsta podrška Severne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašava rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada", prenosi TASS.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

U telegramu objavljenom na sajtu Kremlja navodi se da takva politika Zapada "sprečava uspostavljanje istinski multipolarnog, pravednog svetskog poretka, zasnovanog na prioritetu međunarodnog prava, nedeljive bezbednosti, poštovanja suvereniteta i nacionalnih interesa država".

Putin je severnokorejskom kolegi poželeo i dobro zdravlje.

Kim Džong Un
Kim Džong Unfoto: Profimedia

- Želim vam, gospodine Kime Džong Unu, i uspeh u vašem odgovornom radu za boljitak prijateljskog korejskog naroda, a prosperitet i mir svim učesnicima sastanka - naveo je on.

Bonus video:

01:22

RUSIJA JE POSTAVILA KAMEN ZELENSKOM, A NA NJEGA SE SPOTAKAO PUTIN Sagovornica Kurir TV: Ukrajina napala OVE 3 ZGRADE U MOSKVI

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.