OVO SU FOTOGRAFIJE KOJE SU OBELEŽILE TRI DECENIJE POLITIČKE KARIJERE BERLUSKONIJA: Gledajte KO JE NA NJIMA (FOTO)
Silvijo Berluskoni, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

PREMINUO ITALIJSNKI PREMIJER

OVO SU FOTOGRAFIJE KOJE SU OBELEŽILE TRI DECENIJE POLITIČKE KARIJERE BERLUSKONIJA: Gledajte KO JE NA NJIMA (FOTO)

Bivši italijanski premijer Mateo odao je počast Berluskoniju i rekao da je on ušao u istoriju

Objavljeno:

Nakon vesti o smrti bivšeg italijanskog premijera Silvia Berluskonija, koji je umro danas u 86. godini života, stižu reakcije iz njegove zemlje.

Gvido Krozeto, italijanski ministar odbrane, odao je počast Berluskoniju - rekavši da bivši italijanski premijer ostavlja iza sebe "ogromnu prazninu".

"Jedna era je gotova, era se zatvara. Toliko sam ga voleo. Zbogom Silvio", napisao je on u tvitu.

Bivši italijanski premijer Mateo odao je počast Berluskoniju i rekao da je on ušao u istoriju.

"Mnogu su ga voleli, mnogi su ga mrzeli: svi danas moraju da prepoznaju da je njegov uticaj na politički, ali i ekonomski, sportski i televizijski život bio bez presedana. Danas

Italija tuguje zajedno sa svojom porodicom, svojim najmilijima, svojim kompanijama, svojim strankama. Svima koji su ga voleli, moj najsrdačniji i najiskreniji zagrljaj", napisao je on između ostalog.

Poslednji pozdrav je stigao i od AC Monza, fudbalskog tima koji je u vlasništvu Berluskonija od 2018. godine.

"Praznina koja se nikada ne može popuniti, zauvek sa nama. Hvala na svemu Predsedniče", poručili su iz kluba.

Tri decenije u vrhu italijanske politike u fotografijama

Berluskoni, koji je tri puta bio premijer, osnivač je televizijskog carstva koje je oblikovalo javnost Italije više od 20 godina.

U poslednjih 50 godina nije bilo dana u kojem se njegovo ime nije spominjalo, na televiziji, u novinama, u parlamentu, u kafanama, na stadionu, a ostaće upamćen i po tome što je podelio javno mnjenje.

Smatra se i najbogatijim čovekom u Italiji, a svoje ogromno bogatstvo izgradio je prvo kao građevinski izvođač, a zatim kao katodni vizionar.

Ovo su fotografije koje su obeležile njegovu karijeru:

1 / 7 Foto: EPA/PATRICK SEEGER

Silvio Berluskoni je započeo svoju političku karijeru 1993. godine, brzo je postao premijer Italije nakon izbora 1994. Ali njegov prvi mandat na premijerskom mestu bio je jednako kratkog daha i bio je primoran da napusti funkciju do kraja iste godine, nakon glasanja o poverenju. Ali Berluskoni će se vratiti manje od decenije kasnije, ponovo na funkciji premijera između 2001. i 2006.

Nakon dve godine van vlade, Berluskoni je započeo svoj poslednji mandat premijera između 2008. i 2011. godine - postavši jedno od najprepoznatljivijih lica u evropskoj politici tokom globalnog finansijskog kraha.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.