HAOS NA NEBU IZNAD RUSIJE: Kamera zabeležila pad MiG-31 u Močenogorsku! (VIDEO)
Rusija, Foto: Twitter/theragex

LETELICA PROJURILA IZNAD GRAĐANA

HAOS NA NEBU IZNAD RUSIJE: Kamera zabeležila pad MiG-31 u Močenogorsku! (VIDEO)

Ruski lovac presretač MiG-31BM jedan od najvažnijih stubova protivvazdušne odbrane Ruske Federacije od kraja 2020. postali su čuvari Severnog pomorskog puta

Objavljeno:

Borbeni avion MiG-31BM Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije srušio se u sredu 26. aprila pored Mončegorska u Murmanskoj oblasti na krajnjem severu Rusije.

Na društvenim mrežama pojavio se snimaj borbenog aviona MiG-31 koji je leteo sa zapaljenim motoroima. Na objavljenom snimku se jasno vvidi trenutak preleta i pad letelice.

Dvojica pilota spasla su se katapukltiranjem.

Razlozi zbog kojih je došlo do pada letelice i dlajen isu poznati.

Prelet i rušenje ruskog borbenog aviona snimio je veliki broj građana.

MiG-31 se smatra i dalje jednim od najmoćnijih lovaca presretača koje je Rusko ratno vazduhoplovstvo koristi za patroliranje na velikim visinama, a zahvaljujući modernizaciji sposobni su da otkriju ciljeve koje lete supersoničnom brzinom, pa i krstareće rakete, ali i letelice na velikim udaljenostima.

Ruski lovac presretač MiG-31BM jedan od najvažnijih stubova protivvazdušne odbrane Ruske Federacije od kraja 2020. postali su čuvari Severnog pomorskog puta. Od sredine prošle godine ove letelice locirane su na aerodromu Mončegorsk, sa predviđenom opcijom brzog razmeštaja na niz obnovljenih aerodroma uzduž ovog pomorskog puta.

Bonus video:

05:32

AMERIKA SE SPREMALA ZA RAT U UKRAJINI, POVEĆAVALI SU BUDŽET OD 2013. GODINE! Bušatlija: Rusija ima samo 10% vojnog budžeta SAD

(Espreso / Kurir.rs/A.Mlakar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.