EVO ŠTA JE PALEVSKI URADIO 7 DANA PRE UBISTVA MALE VANJE: Povukao je potez koji je ŠOKIRAO celu Severnu Makedoniju!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

OTKRIVENO!

EVO ŠTA JE PALEVSKI URADIO 7 DANA PRE UBISTVA MALE VANJE: Povukao je potez koji je ŠOKIRAO celu Severnu Makedoniju!

Nakon dvostrukog ubistva Palevski je uhapšen u Turskoj, gde mu je pre dva dana određen ekstradicioni pritvor u trajanju od 40 dana

Objavljeno:

Samo sedam dana pre otmice i ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske i ubistva 74-godišnjeg penzionisanog berberina Panča Žežovskog, prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo je u stvojstvu građanina podneo Skupštini RSM predlog za raspisivanje referenduma, a sednica sa tom tačkom na dnevnom redu zakazana je za 22. decembar.

Reč je o raspisivanju referenduma sa pitanjem: „Da li ste za Sporazum između Republike Makedonije i Republike Bugarske zaključen 1. avgusta 2017. godine“.

Da bi se raspisao referendum potrebno je prvo prikupiti 150.000 potpisa. Matična Komisija za politički sistem sa 10 glasova „za“ je već dala mišljenje da inicijativa nije u redu jer je naslov neprecizan. Komisija podseća da je parlament u januaru 2018. usvojio Zakon o ratifikaciji Sporazuma, prenela je skopska Telma tv.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Palevski je osnivač i predsednik minorne političke partije Desna, a osim politikom dugi niz godina bavio se i medijima. Političku karijeru je započeo u sada vladajućoj SDSM, gde je bio i predsednik Gradskog odbora te stranke u Skoplju.

Nakon dvostrukog ubistva Palevski je uhapšen u Turskoj, gde mu je pre dva dana određen ekstradicioni pritvor u trajanju od 40 dana.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.