KAKO SU UBIJENI VANJA I PANČE? Ubice koristile isti ŠABLON, sličnosti su više nego JEZIVE! Evo šta znamo DO SADA...
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije/ Facebook/ Printscreen/ Палевски Љупчо/ Pance Zezovski

REGION NA NOGAMA

KAKO SU UBIJENI VANJA I PANČE? Ubice koristile isti ŠABLON, sličnosti su više nego JEZIVE! Evo šta znamo DO SADA...

Po onome što je do sada pokazala istraga, čini se da su i devojčica (14) i bivši frizer ubijeni na isti način

Objavljeno: 19:40h

Dok se čeka izručenje Ljupča Palevskog Palča, prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo Vanje Gorčevske u Skoplju i Panča Žeževskog u Velesu, javnost saznaje sve više detalja o brutalnim zločinima koji su potresli ceo region.

Po onome što je do sada pokazala istraga, čini se da su i devojčica (14) i bivši frizer ubijeni na isti način.

Oboje su oteti u svom domu, vezani, stavljeni u vozilo i odvezeni van grada, gde su brutalno ubijeni i zakopani.

Osumnjičeni za ubistvo Vanje i Panča, pored Ljupča Palevskog Palča, su i Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su priznali krivicu. U slučaj je, prema istrazi, umešan i Vanjin otac Aleksandar, koji je navodno sa ostalim osumnjičenima delio informacije o kretanju svoje ćerke, a koji je na saslušanju negirao dela koja mu se stavljaju na teret.

Prema navodima tužioca, postoji osnovana sumnja da su 22. novembra četvorica osumnjičenih, u skladu sa prethodnim dogovorom, kidnapovali Žeževskog iz njegovog doma u Velesu, sa namerom da ga nateraju da im da svoj "citroen" koji bi iskoristili za otmicu Vanje.

Nakon što su mu ušli u kuću, fizički su ga napali, vezali, spakovali u auto, odveli van grada, ubili i zakopali u ataru sela Rudnik.

Pet dana kasnije, četvorica osumnjičenih, koji su imali pomoć pete osobe, oteli su Vanju.

Kako je na konferenciji za medije rekao ministar policije Oliver Spasovski, Vanja je oteta 27. novembra oko 7.30 sati ispred ulaza u zgradu kada je krenula u školu.

Motiv za zločin je koristoljublje. Plan je bio da traže novac od njene majke. Vanjin otac je, prema navodima policije, ubicama otkrio kuda se dete kreće.

"Zgrabili su je u zgradi. Vezali su joj ruke i noge i strpali u vreću za spavanje i stavili je u automobil "citroen". Ispred njih je sve vreme išlo vozilo "reno Kango". Dete su odveli van Skoplja, gde je devojčica ubijena, a vozilo zapaljeno", naveo je ministar policije Spasovski.

Vanja je ubijena istog dana kada je oteta, oko 10 časova.

Ubistvo je izvršeno u selu Brazda, a prema istrazi, dete je ubijeno jer su "stvari izmakle kontroli" kada je organizovana opsežna potraga za devojčicom, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju, pa da razmišljaju o novcu.

Policija je sinoć potvrdila da je glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo uhapšen u Turskoj i da se radi na njegovom izručenju.

Ministar policije je potvrdio da su u okolini Skoplja nađena dva pištolja, koji se povezuju sa ubistvom Vanje Gorčevske.

Pronađen je i mobilni telefon koji je pripadao ubijenoj devojčici.

Spasovski je napomenuo da je ona bila ubijena vatrenim oružjem, a ne udavljena, kako se ranije spekulisalo.

Očekuje se proširenje istrage.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf/ A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.