ŠVA SVE ZNAMO O UBISTVU MALE VANJE ZBOG KOJE CEO BALKAN RONI SUZE? Jedan detalj još uvek nije OTKRIVEN...
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Damir Dervišagić, Tamara Trajković

REGION NA NOGAMA

ŠVA SVE ZNAMO O UBISTVU MALE VANJE ZBOG KOJE CEO BALKAN RONI SUZE? Jedan detalj još uvek nije OTKRIVEN...

Kobnog 27. novembra, Vanja je oko 7.20 časova krenula u školu. Već desetak minuta kasnije bila je nedostupna. Njena zabrinuta majka je već oko 7.35 časova njen nestanak prijavila policiji. Nije znala da su njenu ćerku oteli čim je izašla iz stana...

Objavljeno: 19:39h

Čitav region šokiran je svirepim ubistvom 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske iz Skoplja, koja je nestala 27. novembra, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u jednom zaseoku na obodu glavnog grada Severne Makedonije.

Za njeno ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac koji negira da je umešan, a glavni osumnjičeni je Ljupčo Paleski Palčo, koji se nalazi u bekstvu.

Policija i tužilaštvo danas su otkrili brojne detalje ovog jezivog zločina koji je Severnu Makedoniju zavio u crno.

Kobnog 27. novembra, Vanja je oko 7.20 časova krenula u školu. Već desetak minuta kasnije bila je nedostupna. Njena zabrinuta majka je već oko 7.35 časova njen nestanak prijavila policiji. Nije znala da su njenu ćerku oteli čim je izašla iz stana... Vanji su otmičari vezali ruke i noge, ubacili je u vreću za spavanje i strpali je u "citroen" Pančeta Žežovskog, frizera iz Velesa koji je, kako se veruje, ubijen nekoliko dana ranije.

Ubijeni Panče Žežovski
Ubijeni Panče Žežovskifoto: Printscreen/Facebook/Pance Zezovski

U "citroenu" su bila dvojica osumnjičenih, a ispred njih je išlo vozilo "reno Kango". Oba vozila su krenula u pravcu sela Brazde, na obodu Skoplja, gde će malu Vanju, nepuna tri sata kasnije ubiti hicem iz pištolja, a vozilo "citroen" zapaliti.

Postoje neposredni dokazi da je otac male Vanje informisao Ljupča kada će devojčica napustiti stan, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Nije poznato da li je i Ljupčo bio u vozilima koja su učestvovala u otmici devojčice. Ono što se zna jeste da je on 30. novembra pobegao iz Makedonije i da je tog dana ušao u Srbiju, došao do Beograda.

Prema rečima policije i tužilaštva, Palčo je u Beograd krenuo u pratnji svog advokata Vaska Stojkova. Prema rečima Stojkova, Palčo ga je zamolio da ga odveze na neke preglede, jer nije imao auto. Advokat tvrdi da nije ništa znao o tome da je Palčo umešan u nestanak devojčice. Kako je naveo on se vratio za Skoplje, a Palčo je ostao u Beogradu zbog pregleda.

Palčo je narednog dana navodno pobegao u Bugarsku. I dalje nije jasno gde se nalazi i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Glavni osumnjičeni za Vanjino ubistvo
Glavni osumnjičeni za Vanjino ubistvo foto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Policija je tokom vikenda saopštila da je pet osoba osumnjičeno za zločin. Trojica su privedena na saslušanje, a Vanjin otac je sinoć doveden u policijsku stanicu da da iskaz.

Prema navodima zvaničnika, trojica osumnjičenih su priznali ko je kakvu ulogu imao u otmici i ubistvu.

Makedonski mediji navode da su u pitanju Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski. Oni su, kako se navodi, priznali umešanost u otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske, ali i Pančea Žežovskog, u čije vozilo su strpali Vanju na dan kada je oteta.

Prema navodima tužioca, Vanja je ubijena 27. novembra oko 10 časova, a prema iskazu osumnjičenih, dete je likvidirano "jer su stvari izmakle kontroli".

Majka, kao i svi građani Severne Makedonije nadali su se da je Vanja živa i za njom je bila organizovana opsežna potraga... Nestanak devojčice digao je na noge čitav Balkan, a informacije o njoj kao i njene fotografije deljene su na društvenim mrežama.

 Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Tek kada je pronađen zapaljeni "citroen" klupko je počelo da se odmotava, a onda je sinoć stigla najgora moguća vest, da je mala Vanja pronađena mrtva. Telo je poslato na obdukciju, koja bi trebalo da otkrije kako je tačno devojčica ubijena.

Navodno je juče pronađeno i telo Žežovskog.

Osumnjičenima je određen pritvor do 48 sati, dok se za Ljupčom i dalje traga.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Frizer iz Velesa ubijen zbog duga od 500 evra i krađe auta za otmicu Vanje?

Na konferenciji za medije je saopšteno da su slučajevi ubistva frizera iz Velesa i male Vanje povezani. Panče Žežovski (74) je otet iz svog doma 22. novembra. On je ubijen i sahranjen na putu Veles-Skoplje, a sumnja se da je izabran za žrtvu iz nekoliko razloga.

Naime, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, frizer iz Velesa je imao dug od 500 evra, a to istraga vidi kao mogući motiv za ubistvo.

Prema saznanjima iz istrage, cilj je bio da se ukrade njegovo vozilo "citroen", kao i šta je urađeno, tako da je isto iskorišćeno za otmicu sada ubijene Vanje Gorčevske.

"Motiv za ubistvo Pančea bio je dužničko-poverilački odnos sa jednim od osumnjičenih. Panče je jednom od osumnjičenih dugovao 500 evra i tako je izabran kao žrtva od koje će se uzeti auto i sa njime kidnapovati devojčica", rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Ubijeni Panče Žežovski
Ubijeni Panče Žežovskifoto: Printscreen/Facebook/Pance Zezovski

Ubistvo Žežovskog, prema dosadašnjim saznanjima i tvrdnjama tužioca Gavrila Bubevskog i ministra Olivera Spasovskog, počinio je Ljupčo Paleski Palčo.

Inače, od otmice Pančea 22. novembra do otmice Vanje 27. novembra, ovo vozilo nije bilo u pokretu, nigde ga nisu zabeležile kamere u gradu.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.