OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO POBEGAO U BEOGRAD? Viđen je sa advokatom, policija otkrila NOVE DETALJE
Vanja Gorčevska, Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

isplivali novi detalji

OSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO POBEGAO U BEOGRAD? Viđen je sa advokatom, policija otkrila NOVE DETALJE

Glavni tužilac je istakao da je određen pritvor osumnjičenima od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega će moći da ispričaju više detalja

Objavljeno: 10:40h

Na konferenciji za medije o ubistvu maloletne Vanje Đorčevske govorio je i glavni javni tužilac Gavril Bubevski. "U prostorijama javnog tužilaštva troje od svih pet lica za koje postoji osnov da su izvršili ova krivično-pravna dela imamo priznanje ko je za šta bio odgovoran u zločinu", rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski. "Krivi za ovaj zločin će se kazniti najteže što mogu da se kazne u Severnoj Makedoniji", rekao je Bubevski ispred Osnovnog javnog Tužilaštva.

"Biće izdata međunarodna poternica za licem koje nije u zemlji, a koje je osumnjičeno. Motiv je koristoljublje, a zato što je ubijeno maloletno lice tražićemo najveću kaznu."

On je istakao da je određen pritvor osumnjičenima od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega će moći da ispričaju više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga.

Ministar je rekao da je glavni osumnjičeni sa svojim advokatom pobegao u Beograd, pa onda u Bugarsku. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

"Prema izjavama ostalih osumnjičenih, ističe se da je Lj.P izvršilac", rekao je ministar Spasovski. Tužilac Gavril Bubevski izjavio je da im nije jasno zašto su se, kada je motiv lični interes, osumnjičeni odlučili da likvidiraju dete.

"Prema izjavama osumnjičenih, to ćemo najbolje znati nakon materijalnih dokaza i obdukcije", rekao je Bubevski. Navodno su se uplašili da se cela javnost digla i odlučili su da likvidiraju dete.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Mondo / J.D)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.