PREMINUO MIRKO MIOČIĆ: Odlazak najvećeg mozga svih kvizova na prostorima SFRJ! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Miholino44

hrvatska tuguje

PREMINUO MIRKO MIOČIĆ: Odlazak najvećeg mozga svih kvizova na prostorima SFRJ! (VIDEO)

Najpoznatiji hrvatski učesnik brojnih kvizova znanja umro je danas u Opštoj bolnici Zadar nakon komplikacija nastalih upalom pluća
Objavljeno:

Naime, u martu je završio u bolnici u Zadru zbog komplikacija vezanih uz dijabetes zbog čega je već dva puta ranije bio operisan. Rođen je 23. jula 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji, a za kvizove se zainteresovao još kao srednjoškolac. Prvi put se pojavio u kvizu "Tri, dva, jedan, ali vredan" 1972. godine, kao 17-godišnjak, u drugom razredu gimnazije (koju je pohađao u Rijeci), i odmah osvojio drugo mjesto.

foto: Printscreen/youtube/BuBizgb

Takmičio se u gotovo svim TV kvizovima, a posebno će ostati zapamćen po kvizu "Ko želi biti milijoner?" koji je zbog njega mijenjao pravila. Kao najpozivaniji "jocker zovi" samo u jednoj sezoni tog kviza bio je pozivan četrdeset i osam puta, od čega je četrdeset i pet puta znao tačan odgovor. Kako bi to izbegli, u kvizu su modifikovali pravila pa je istog čoveka bilo moguće zvati samo triput u sezoni prikazivanja. Jednom je prilikom i sam seo preko puta Tarika Filipovića i osvojio je 32.000 kuna.

Prošle sedmice, u utorak, kviz "Potera" slavio je 500. jubilarnu emisiju te su ga nazvali. Mirko im je telefonski potvrdio da se još bori sa zdravstvenim problemima, ali izrazio je želju da im se ponovno priključi. - I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u ‘Poteru’. Ali, o tom-potom. Dotad ću gledati kviz, pratiti takmičare i lovce, a posebno genijalnog Krešu Sučevića-Međerala, koji je u kviz ušao kao moja zamena i sjajno se snašao. Baš sam neki dan Tariku rekao: ‘Da je Krešo bolji, ne bi valjalo jer ga niko nikada ne bi mogao pobediti’. A velika je čast pobediti lovca - rekao je Mirko.

Miočić je bez konkurencije bio omiljeni kvizaš. Gledaoce nije fasciniralo samo njegovo neverovatno široko znanje, Miočić se od početka isticao svojom skromnošću i spremnošću da pomogne. Ljubitelji kvizova pamit će ga kao pre svega toplu osobu koja je uvek bila spremna podeliti svoje znanje, a da se pritom nikad prema onima slabijeg znanja nije odnosio s visine.

(Espreso.co.rs / klix.ba)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.