HRVATSKA VLADA TRAŽI SMANJENJE CENA OVIH NAMIRNICA: U toku sastanci sa trgovinskim lancima
Namirnice, Foto: Printscreen/Twitter/@garafat87

ekonomija

HRVATSKA VLADA TRAŽI SMANJENJE CENA OVIH NAMIRNICA: U toku sastanci sa trgovinskim lancima

Hrvatska vlada traži smanjenje cena za 1.300 namirnica.

Objavljeno:

Hrvatski ministar privrede Davor Filipović održava danas odvojene sastanke sa predstavnicima svih velikih trgovinskih lanaca u Hrvatskoj od kojih je zatraženo da snize cene za veći deo od 1.300 namirnica koje se nalaze na vladinim stranicama Kretanje cena.

Na sastancima su bili predstavnici od Konzuma i lidla do Kauflenda, Interspara, Tomija… Sa ministrom Filipovićem prvi su razgovarali predstavnicima Konzuma, a Petruško je nakon sastanka izjavio da će podržati vladin predlog.

„Imali smo vrlo korektan razgovor s Filipovićem. Razgovarali smo, mislim da ćemo postići dogovor u iduća dva dana. Sačekaćemo konačan predlog i mislim da ćemo podržati ono o čemu smo danas razgovarali“, rekao je Peruško potvrdujući da će Konzum smanjiti cene.

Prema neslužbenim informacijama, navodno se radi o 365 proizvoda kojima bi cene bile vraćene na niži nivo, a sve će se, kako prenose mediji, znati za dva dana, prenosi hrvatski portal Index.

Iz Lidla nisu hteli da razgovaraju sa novinarima nakon sastanka sa ministrom Filipovićem, ali su kazali da je spominjano da bi cene određenih proizvoda trebalo vratiti na nivo od 31. decembra prošle godine.

Daliborka Kranjčić iz KTC je razgovor sa ministrom ocenila konstruktivnim, ne iznoseći druge detalje. Ministar saobraćaja Butković juče nije isključio mogućnost da, ako dogovor sa vladom ne bude postignut, protiv trgovaca budu preduzete određene kontramere.

„Uvek postoje mehanizmi, ali idemo prvo da sa njima obavimo razgovore“, rekao je Butković novinarima.

Bonus video:

02:26

Susret ukusa – hrana Centralne i Istočne Evrope i specijaliteti provincije Džeđijanga

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.