ZORICA DONIRALA BUBREG SUGRAĐANINU, 15 GODINA JE BIO NA DIJALIZI: Spasila mu je život, a sada ima samo jednu PORUKU
Zorica Drakulić Vidaković, Foto: Facebook/Zorica Drakulić Vidaković

veliki čovek

ZORICA DONIRALA BUBREG SUGRAĐANINU, 15 GODINA JE BIO NA DIJALIZI: Spasila mu je život, a sada ima samo jednu PORUKU

Poznata humanitarka iz Herceg Novog, Zorica Drakulić Vidaković donirala je bubreg sugrađaninu Božu Batrićeviću

Objavljeno:

Zorica Drakulić Vidaković, poznata humanitarka iz Herceg Novog nedavno je donirala bubreg sugrađaninu Božu Batrićeviću koji je 15 godina bio na dijalizi.

Operacija je pre nekoliko dana obavljena u Turskoj, a Drakulić Vidaković je za portal RTCG ispričala kako se oseća nakon operacije.

“Božo i ja smo dobro, oporavljamo se. Mora da boli, ali ništa pri tome kad znam da sam spasila nekoga od dijalize”, ističe Zorica.

Kaže i da je operacija trajala puna četiri sata.

“Nakon intervencije doktori su nam saopštili da je operacija bila složena, ali bitno je da je sve iza nas”, istakla je Zorica.

Za Božov problem, saznala je sasvim slučajno, kada je izvodio građevinske radove na njenoj kući.

“Poznajem ga nekih desetak godina, a tokom izvođenja radova rekao mi je za problem sa kojim se bori punih 15 godina. Tada nije baš preko društvenih mreža bilo moguće skupiti novac za njegovo lečenje. Ove godine smo krenuli sa akcijom prikupljanja pomoći u aprilu, da bi kompletan iznos od 24.000 evra imali već početkom juna. Nakon što je prikupljen novac za lečenje, Batrićeviću je donor bio zet Dragan Lončar, ali zbog njegovih zdravstvenih problema, transplatacija je odložena. Tada sam rekla Božu da sam spremna da budem donor, i krenuli smo da završavamo dokumentaciju za odlazak u Tursku, da bi konačno operacija bila uspešno okončana pre par dana”, zaključuje Zorica.

Drakulić Vidaković je poznata kao velika humanitarka u Herceg Novom i šire. Pomagala je ugrožene porodice, nosila hranu, odeću, obuću, a dobitnica je najvećeg priznanja Oktobarske nagrade u Herceg Novom.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Kurir.rs/CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.