Izbori u BiH: Pobeda SNSD, SDS zadržala Bijeljinu, težak poraz SDA
Foto: FoNet

preliminarni rezultati

Izbori u BiH: Pobeda SNSD, SDS zadržala Bijeljinu, težak poraz SDA

SNSD je odneo pobedu na izborima za gradonačelnika Zvornika, a kandidat te stranke Luka Petrović vodi i u trci za gradonačelnika Trebinja
Objavljeno: 22:39h

Prema podacima izbornih štabova, SNSD je osvojio načelnička mesta u Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici, Višegradu, Gradišci, Prnjavoru, Vlasenici, Nevesinju, Ljubinju, gde su do sada načelnici bili iz SDS-a. Kandidati za načelnike Saveza za promene odneli su pobedu u Tesliću, Šamcu, Kotor Varoši, Šekovićima, Sokocu, kao i u Istočnoj Ilidži.

foto: FoNet

Prema nezvaničnim informacijama, u Federaciji BiH izborni debakl doživela je Stranka demokratske akcije (SDA). U Tuzlanskom kantonu SDA je izgubio Kalesiju, Lukavac, Tuzlu, Živinice i gotovo sigurno Gradačac. SDA, kako se navodi, loše stoji i u Zeničko-dobojskom kantonu, a izgubio je Visoko, Vareš, Maglaj i verovatno Zavidoviće.

foto: FoNet

U Bosni i Hercegovini danas su održani lokalni izbori na kojima su građani birali devet gradonačelnika i 132 načelnika opština, u Federaciji BiH njih 78 i 62 u Republici Srpskoj. Birala su se i 74 opštinska veća u Federaciji BiH, kao i 58 skupštine opština u Republici Srpskoj. Pravo glasa na izborima ima 3.263.906 stanovnika BiH.

(Espreso.co.rs/ Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.