BORBA TITANA! Audi ili BMW? Napokon smo saznali ko je BOG PUTEVA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

i pobednik je...

BORBA TITANA! Audi ili BMW? Napokon smo saznali ko je BOG PUTEVA! (FOTO) (VIDEO)

Takmičenje između dva, uz Mercedes, najveća nemačka brenda je odlično za potrošače jer se na taj način rivali usavršavaju

Objavljeno: 22:06h

Luksuzni SUV

Pobednik: BMW X1 2017.

BMW je pokazao da je vladar u klasi SUV. On je jedan od najboljih luksuznih SUV vozila u klasi. 228 konjskih snaga, turbo 2,0 litarski četvorocilindrični motor koji generiše brzo ubrzanje i pruža neverovatne performanse.

X1 ima prostranu unutrašnjost i ogroman gepek. Pogon na sva 4 točka je od ove godine opcija. X1 i Audi Q3 imaju savrešene ocene iz bezbednosti, ali Q3 je izgubio bitku zbog manje mesta na zadnjem sedištu i skromnijim performansama motora u odnosu na X1.

Luksuzni kompakt SUV

Pobednik: BMW X3 2017.

BMW je pobedio Audi Q5 zbog mesta u prtljažniku i većim sedištima napred i pozadi. Imao je bolje ocene pouzdanosti, ali i ocene u ekonomičnosti od Q5.

Oba SUV-a imaju jake motore i fenomenalne ocene iz bezbednosti. Čak im je i cena skoro pa ista, razlika je bukvalno u nekoliko evra.

Luksuzni srednji SUV

Pobednik: Audi Q7

I Audi Q7 i BMW X5 su među najboljim u ovoj klasi sa sličnim kvalitetima. Nijedan od brendova nema klasu velikih SUV vozila, ali Q7 i X5 pokušavaju da popune tu prazninu. Q7 ima mesta za sedmoro ljudi u standardnoj konfiguraciji, dok X5 ima pet mesta.

U X5 može da se doda i treći red sedišta za dodatnih 1.500 evra, ali to je jako malo mesta čak i za decu. X5 se oslanja na snagu, dok je Q7 obeležen komforom.

Luksuzni sportski auto

Pobednik: Audi R8

Potpuno redizajnirani Audi R8 je umetničko delo na točkovima. R8 svakako nećete voziti da uštedite na gorivo, ali hoćete zbog performansi. R8 ima 5.2 litarski V10 motor i automatski menjač sa 7 brzina, što pruža snagu i preciznost.

Dvoje mogu komforno da sede u automobilu, a naravno da poseduje i haj tek opcije u njemu. BMW Z4 je kupe roudster napravljen je bukvalno za ekskurzije po lepim mestima u Evropi. Cena mu je razumna ima nekoliko opcija motora i ekonomičniji je od R8. Ipak, R8 sa svojim enterijerom i V10 motorom u svakom smislu prestiže Z4.

I I I I pobednik je...

Audi!

Ukupni pobednik u svim klasama je Audi. Oba brenda zaista imaju fantastične automobile, a rezultati su nijanse, skoro pa izjednačeni.

Dok BMW pobeđuje u klasi SUV-a, Audi pobeđuje u automobilima. Svako vozilo ima svoje kvalitete, a na vama je samo da izaberete svoje omiljene performanse.

(Natalija Atanacković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.