AKO VAM SE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU, NE PANIČITE: Ova 3 TRIKA za odmrzavanje SPASIĆE VAS SVIH MUKA (VIDEO)
Sneg, Foto: Albuquerque Journal / Zuma Press / Profimedia

savet

AKO VAM SE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU, NE PANIČITE: Ova 3 TRIKA za odmrzavanje SPASIĆE VAS SVIH MUKA (VIDEO)

U tekstu ćete pronaći nekoliko saveta za lakše odmrzavanje brave na automobilu

Objavljeno:

Zimsku vožnju ionako malo ko voli, a kada temperatura padne ispod nule i ne možete ući u automobil, to može biti neverovatno frustrirajuće. Evo nekoliko saveta za odmrzavanje brava na vratima automobila.

Pomaže zagrevanje ključa

Britanski Express testirao je ove dve metode i uspeo otvoriti vrata vozila nakon što se brava potpuno zamrznula. Prvo biste trebali raspršiti malo sredstva za odmrzavanje u bravu, koji bi, nadamo se, trebao ukloniti sloj leda na vrhu brave.

Ako još uvek ne možete gurnuti ključ u bravu ili ga okrenuti dok je unutra, pokušajte lagano zagrejati ključ tako što pomičete njegov metalni deo preko plamena upaljača ili šibice. Pritom morate biti oprezni da ne rastopite plastično kućište ili oštetite ključ. Obično je dovoljno samo lagano zagrevanje ključa nekoliko sekundi kako bi se otopio led, kao u videu ispod.

Sredstvo za dezinfekciju ruku otapa led

Neke mrežne stranice takođe sugerišu da bi nanošenje malo sredstva za dezinfekciju ruku na ključ moglo otopiti led jer ono sadrži alkohol. Pogledajte u videu ceo postupak.

WD40

Još jedan trik koji možete pokušati uključuje prskanje sredstva WD-40 u bravu automobila. Ova otopina istiskuje vodu i može vam pomoći da izbegnete ulazak vode u bravu i njeno smrzavanje. To je najbolje učiniti noć ranije kao meru prevencije. Stručnjak je u videu niže pokazao je kako kompletno zaštititi vrata automobila od smrzavanja.

Ako je brava zaledila, a vi pokušali da otključate i slomijete ključ - ne preostaje vam ništa drugo nego da zovete bravara da je zameni.

Istina, neki preporučuju zagrevanje štapića lepka koji koriste pištolji za lepljenje, tako što taj štapić zagrejete i odmah gurnete u bravu kako bi se spojio sa slomljenim delom ključa i potom da polako pokušate da izvadite.

Bonus video:

00:18

U Vranju je nešto posle 19 sati počeo da pada jak sneg

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.