AKO OVAKO ODMRZAVATE ŠOFERKU, MOMENTALNO PRESTANITE! Ove stvari NIKAKO NE SMETE da radite, stručnjaci UPOZORAVAJU
Automobili zavejani snegom, Foto: Stefan Stojanović

MOGU SKUPO DA VAS KOŠTAJU

AKO OVAKO ODMRZAVATE ŠOFERKU, MOMENTALNO PRESTANITE! Ove stvari NIKAKO NE SMETE da radite, stručnjaci UPOZORAVAJU

Stručnjaci iz "Vantage Leasinga" upozorili su na stvari koje nikada ne bi trebalo da radite i ukazali na uobičajene greške koje vozači prave prilikom odmrzavanja šoferšajbna

Objavljeno:

Stručnjaci su upozorili na pogrešne načine odmrzavanja vetrobranskog stakla. Postoje metode koje nikada ne biste trebali isprobavati ako želite da staklo ostane netaknuto, piše The Mirror.

Odmrzavanje šoferšajbne ponekad može biti naporan posao, ali stručnjaci upozoravaju da postoje stvari koje nikada ne bi trebalo da radite, bez obzira koliko žurite. Kako temperature padaju, stajati pored vašeg automobila ujutru i pitati se kako da što pre osposobite svoj automobil da za vožnju, zaista je frustrirajuće i može vas naterati da isprobate neke prilično ekstremne mere, kao što je polivanje vrelom vodom.

Stručnjaci iz "Vantage Leasinga" upozorili su na stvari koje nikada ne bi trebalo da radite i ukazali na uobičajene greške koje vozači prave prilikom odmrzavanja šoferšajbna. Odmrzavanje toplom vodom može biti katastrofa

- Prema podacima Google Trend Data, termin za pretragu 'ključala voda na vetrobranskom stakli' je zabeležio porast od 10.000 procenata samo u poslednjih mesec dana, ostavljajući vozače da se pitaju da li je to razumno da urade. Ali nije, i ako ima malih delova na vetrobranskom staklu koji su pukli, to može biti katastrofa - upozorili su stručnjaci i otkrili da je „najbolja praksa jednostavno izbegavati ovu metodu“.

- Ako ste ikada ostavili motor da radi dok ste pokušavali da odledite svoj automobil i ostavili ga bez nadzora, da li ste znali da rizikujete "kazne i kazne? - pitali su stručnjaci, takođe upozoravajući da je to "prilika za lopove" da ukradu vaše vozilo. Stručnjaci su takođe upozorili da ne smete da zaboravite da odmrznete zadnje i bočne retrovizore, umesto da se fokusirate samo „samo na šoferšajbnu“.

Preporučili su da koristite „isti, bezbedan metod koji ste koristili za čišćenje prednjeg vetrobranskog stakla“.

Sneg, Beograd
foto: Stefan Stojanović

Vazelin sprečava nakupljanje leda

Ako dođete do automobila i „vrata su zatvorena“, ne smete da povlačite kvaku jer biste „mogli da oštetite unutrašnje delove vrata automobila“. Umesto toga, stručnjaci su preporučili prskanje "finog sloja spreja za odmrzavanje" između vrata i panela. Sačekajte trenutak i onda možete ponovo pokušati da otvorite vrata. Ako se i dalje ne otvore, probajte još spreja. Da bi se ovaj problem u budućnosti izbegao, stručnjaci preporučuju "nanošenje tankog sloja vazelina na zaptivke vrata automobila", jer će se na taj način sprečiti nakupljanje leda.

Stručnjaci su takođe otkrili da ne bi trebalo da koristite brisače da biste pokušali da očistite vetrobransko staklo, jer ih to može učiniti „manje efikasnim po jakoj kiši ili snegu“, a brisače bi trebalo da koristite tek nakon što očistite led.

A ako ste mislili da bi dodavanje antifriza u rezervoar za pranje vetrobrana rešilo vaše probleme, razmislite ponovo, jer je to „korozivno rešenje“ i može „korodirati metalne komponente rezervoara za pranje vetrobranskog stakla, uključujući pumpu i zaptivke“.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.