OVA KOLA NE TREBA DA KUPUJETE, VREDNOST IM STRMOGLAVO PADA: Veliki broj Srba baš njih VOZI, mnogi će se RAZOČARATI
Automobili, Foto: Rina

automobili

OVA KOLA NE TREBA DA KUPUJETE, VREDNOST IM STRMOGLAVO PADA: Veliki broj Srba baš njih VOZI, mnogi će se RAZOČARATI

Cena automobila pada vremenom, ali nagori je Maserati

Objavljeno:

Portal iSeecars je sproveo studiju koja se fokusira na automobile starosti do pet godina kako bi analizirao koliko gube vrednosti tokom tog perioda. Na američkom tržištu, električna vozila beleže najveći pad vrednosti, prosečno čak 49.1 odsto u pet godina. Nasuprot tome, hibridi i kamioneti zadržavaju višu cenu tokom istog vremenskog perioda.

Interesantno je da postoji sličnost između američkog i evropskog tržišta, a to je da italijanski automobili najlošije zadržavaju vrednost. Primeri su Fiat i Alfa Romeo u Evropi, dok je na američkom tržištu Maserati Quattroporte na čelu liste sa najvećim padom vrednosti.

Fijat
Fijatfoto: Wikipedia

Na primeru Maserati Quattroporte u SAD-u, vrednost ovog automobila opada izuzetno brzo, gubi čak 64.5 odsto vrednosti nakon pet godina. To znači da će vlasnik izgubiti više od 90.000 dolara na vrednosti vozila tokom tog perioda.

Maserati
Maseratifoto: Printscreen/Youtube/DPCcars

Osim Maseratija, na listi top 10 automobila sa najvećim padom vrednosti su i neki modeli BMW-a, poput serije 7, serije 5 i X5, zatim Jaguar XF i Audi A7. Studija ukazuje na to da kupovina premium automobila često znači i značajan gubitak vrednosti tokom vremena, iako postoje izuzeci.

Bonus video:

00:09

Zapalio se automobil kod Ljiga

(Espreso/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.