NOVA PREVARA SA AUTOMOBILIMA! Traže vam OVO, a onda nestanu, postoji SAMO JEDAN NAČIN da sprečite da vas pokradu
Automobili, Foto: Beta / Dragan Gojić

važno!

NOVA PREVARA SA AUTOMOBILIMA! Traže vam OVO, a onda nestanu, postoji SAMO JEDAN NAČIN da sprečite da vas pokradu

Pojavili su se novi prevaranti koji za kupovinu polovnih automobila traže kaparu, a onda nestanu

Objavljeno:

U poslednje vreme se pojavila nova prevara na sajtovima za oglašavanje polovnih automobila, koja funkcioniše po principu - nađete fantastičan oglas, pozovete i saznate da je auto u stvari u inostranstvu (Švajcarska, Nemačka), ali da prodavac može bukvalno već "večeras" da krene po auto ako mu uplatite kaparu. Kapara je uglavnom oko 500 evra.

Da bi dokazao da nije prevarant, on vam šalje slike svoje lične karte, i sa prednje i sa zadnje strane. Svi njegovi podaci su tu – slika, datum rođenja, mesto rođenja, opština prebivališta, matični broj…

Međutim, to je lična karta iz Bosne i Hercegovine, što znači da vam neko kao dokaz o svom identitetu šalje sliku lične karte iz druge države, a ta lična karta može da bude falsifikat, da je ukradena ili da pripada nekome ko je već toliko ušao u kriminal da mu zloupotreba sopstvene lične karte neće mnogo uticati na život.

Automobili
Automobilifoto: Profimedia

Uplatite mu kaparu od 500 evra, on obriše oglas i više se ne javlja na broj telefona koji je ostavio u oglasu.

Kako prevarant podiže novac koji ste mu poslali?

Prodavac navodi kupce da kaparu uplate preko POST KEŠ usluge (međunarodni prenos novca), nakon čega prevarant novac podiže u pošti u Bosni i Hercegovini.

Da li su prevaranti svi koji traže kaparu?

Ne, nisu – postoje mnogi prodavci koji se godinama pošteno bave tim poslom i nikada nisu nikoga prevarili. Ali pošto prevaranti definitivno postoje, svaki kupac bi trebalo unapred da se detaljno informiše od koga kupuje auto.

Ako već nekome dajete 500 evra, gledajte da se lično sretnete sa tom osobom, da napravite ugovor, da budete 100% sigurni u identitet te osobe, itd, upozoravaju sa sajta Polovni automobili.

Bonus video:

09:08

PREVARA VEKA! SAVIĆ OTKRIO KAKO SU MU ČESI PODMETNULI I SVE TO PREKO AMBASADE: Sve same laži, radite 12 sati i spavate sa njih 16

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.