NADAL U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Beretini NEMOĆAN protiv ŠPANSKE MAŠINE!
Rafael Nadal, Foto: Profimedia

NA KORAK DO TROFEJA

NADAL U FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Beretini NEMOĆAN protiv ŠPANSKE MAŠINE!

Italijan pokazao uzbe samo 3. setu

Objavljeno: 07:54h

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao u finale Australijan Opena, pošto je u četiri seta savladao Matea Beretinija sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Za trofej u Melburnu će igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - Cicipas.

Španac je poveo sa 1:0 u setovima posle 43 minuta igre. Furiozno je krenulo vlasnik 20 Grend slem titula, oduzeo je Beretniju servis na startu, potvrdio ga i stigao do 3:0.

Italijan je u nastavku seta osvajao svoje servis gemove, ali to mu ništa nije značilo, pošto je Nadal bio odličan na svom servisu i održao je prednost brejka.

Mateo Beretini, Australijan open, Tenis
foto: Profimedia

Sličan scenario je viđen u drugom setu.

Odmah je Nadal napravio brejk u prvom gemu drugog seta i potvrdio ga za 2:0, da bi u trećem gemu propustio tri brejk lopte, ali je iskoristio petu i došao do velikih 3:0, a zatim potvrdom brejka i do ogromnih 4:0. Povratka za Beretinija nije bilo, u drugom periodu igre je uspeo da osvoji samo dva gema.

Italijan se probudio u trećem setu, uzbuđenja i brejk lopti nije bilo sve do osmog gema, kada je Beretini odigrao fantastično.

Od rezultata 3:3 osvojio je 14 od narednih 15 poena. Pri rezultatu 4:3 je napao Nadalov servis i brzo došao do 0:40 i tri brejk lopte, i koristi treću. Potom potvrđuje brejk i stiže do 2:1 u setovima (6:3).

Beretini je nastavio sa dobrom igrom i u četvrtom setu, međutim Nadal prvi stiže do dve brejk lopte u 8. gemu i koristi drugu. Odservirao je u narednom za pobedu i obezbedio finale novog Gren slema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.