OGLASIO SE KIRJOS: Evo šta je imao da poruči!
Nik Kirjos i Novak Đoković, Foto: EPA/Kieran Galvin

ODUSTAJE OD TENISA

OGLASIO SE KIRJOS: Evo šta je imao da poruči!

Važio je za jednog od najvećih talenata, ali je često imao mnoge skandale i na terenu i van njeg

Objavljeno: 13:32h

Kirjos već dugo ne igra zbog povrede i ove sezone je na Australijan openu u drugačijoj ulozi, jer komentariše mečeve u TV prenosu i radi intervjue sa igračima posle mečeva na terenu.

Imali smo prilike da vidimo i kako su na poslednjem Novakovom meču protiv Frica on i Đoković imali svoj mali šou tokom intervjua.

Nik Kirjos
foto: Florian EISELE / AFP / Profimedia

Kirjosu se očigledno osladio ovaj posao, pa sada već razmišlja o kraju karijere i o tome šta bi mogao da radi kada "okači reket o klin".

- Došao sam do tačke kada razmišljam o životu posle tenisa. Moj menadžer mi kaže da bih mogao da putujem po svetu, komentarišem sport i pravim intervjue sa licima kao što su Gordon Remzi ili Majk Tajson. Realnost je da je moje vreme u tenisu prošlo - rekao je Kirjos, koji se odlično snašao kao novi teniski komentator.

Kirjos ima 28 godina, ali je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama, zbog kojih je propustio mnoge turnire.

Novak Đoković, Nik Kirjos
foto: EPA/Neil Hall

Važio je za jednog od najvećih talenata, ali je često imao mnoge skandale i na terenu i van njega. U karijeri je osvojio sedam ATP titula, a najveći renking bio mu je 13. mesto 2016. godine. Najveći uspeh mu je svakako igranje finala Vimbldona 2022. godine, kada ga je savladao Novak Đoković sa 3:1.

Zanimljivo je da je 2022. godine na Australijan openu osvojio titulu u dublu sa Tanasisom Kokinakisom.

Često je u prošlosti bio žestok kritičar Novaka Đokovića, kojeg nije podnosio, ali su posle problema koji je Novak imao u Australiji, kada je zatočen od strane vlasti, postali veliki prijatelji i to prijateljstvo raste iz dana u dan.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Telegraf/D.U./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.