POSLE 5 SETOVA I VELIKE BORBE! Medvedev izborio PLASMAN u POLUFINALE Australijan opena, sada ga ČEKA...
Foto: EPA/Lukas Coch

DRAMATIČNO JE BILO

POSLE 5 SETOVA I VELIKE BORBE! Medvedev izborio PLASMAN u POLUFINALE Australijan opena, sada ga ČEKA...

Sada Rus čeka boljeg iz meča Aleksa Zvereva i Karlosa Alkaraza i verovatno se nada Zverevu

Objavljeno:

Danil Medvedev je treći polufinalista Australijan opena!

Duže od četiri sata drame, ali konačno imamo novog polufinalistu Australijan opena! Danil Medvedev je posle pet setova, jednog taj-brejka, dva preokreta i velike borbe savladao Poljaka Huberta Hurkača 7:6, 2:6, 3:6, 7:5, 6:4 i tako otišao korak dalje na prvom grend slemu sezone.

Iako je Hurkač u prvom setu odmah izgubio svoj servis Poljak je to brzo nadoknadio, ali je u tesnom taj-brejku izgubio i dozvolio Rusu da povede. Ipak nakon toga je usledio preokret pošto je u drugom setu potpuno dominirao, dva puta oduzeo servis protivniku i izjednačio. Poveo je sa 2:1 u setovima kada je u trećem setu prvo uzeo brejk a onda ispustio veliki broj brejk lopti da poveća prednost, a onda se Medvedev opet pojavio na terenu.

Danil Medvedev
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Izgubio je prvi gem na svoj sevis u četvrtom delu igre, a onda u finišu seta dva puta brejknuo rivala za 7:5 i šansu da u petom setu izbori prolazak dalje. To se i desilo jer je oduzeo servis Poljaku u sedmom gemu za konačnih 3:2.

Sada Rus čeka boljeg iz meča Aleksa Zvereva i Karlosa Alkaraza i verovatno se nada Zverevu u narednom meču zato što bi osvajanjem Australijan opena u slučaju da Španac izgubi četvrfinale mogao da dođe do drugog mesta na ATP listi.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/Mondo/N.L./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.