MIŠA NIJE KLONUO: Ohrabrujuće reči Kecmanovića nakon eliminacije sa Australijan opena!
Miomir Kecmanović posle poraza od Karlosa Alkarasa u osmini finala Australijan opena, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

melburne

MIŠA NIJE KLONUO: Ohrabrujuće reči Kecmanovića nakon eliminacije sa Australijan opena!

Izneo svoje utiske po završetku meča

Objavljeno: 13:25h

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na Australijan openu.

On je poražen u osmini finala od Karlosa Alkarasa rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:0).

Na konferenciji za medije posle meća istakao je zadovoljstvo urađenim u Australiji.

Miomir Kecmanović na meču protiv Karlosa Alkarasa u osmini finala Australijan opena
Miomir Kecmanović na meču protiv Karlosa Alkarasa u osmini finala Australijan openafoto: David GRAY / AFP / Profimedia

- Mislim da sam igrao OK, da moj nastup u prva 2 seta nije bio tako loš. Doživeo sam brejk u prvom setu bezveze kada je loptica pogodila nec, u drugom takođe, i to je bilo odlučujuće. Pre bih protiv favorita kasno ulazio u meč, poklanjao bih 1. set pa tek onda kretao da igram, što nije bio slučaj večeras. Iako je treći set završen kako je završen, ni u njemu nisam loše igrao; imao sam 71% servis i samo 6 neiznuđenih grešaka, ali on je ušao u dobar ritam i nije mi dozvolio da se približim eventualno nekoj brejk lopti. Činjenica je da me je malo stigao umor iz prethodnih mečeva, da sam bio malo sporiji – ali kada se sve uzme u obzir – zadovoljan sam kako sam prošao na Australijan Openu ove godine - rekao je Kecmanović i dodao:

- Par puta sam imao 30-30, 15-30, jednom I đus, ali je Alkaraz stalno bio agresivan, šetao me po terenu, imao sreće sa više pogođenih linija… Ništa, sve je to nauk za budućnost, kada ću nastojati da budem još agresivniji.

Imao je reči hvale za rivala.

Karlos Alkarasa posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem u osmini finala Australijan opena
Karlos Alkarasa posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem u osmini finala Australijan openafoto: David GRAY / AFP / Profimedia

- Najjače Alkarazovo oružje je da vas stalno pritiska, da vam ne da vremena da nešto napravite. Odmah kažnjava nedovoljno jaku ili duboku loptu i veoma teško mu je zabiti poen. Uvek traži nešto više od vas, i ako niste u stanju da to pružite – toliko o tome.

Utisci igranja na Rod Lejver Areni su svakako izuzetni.

- Spoljni tereni su znatno brži, imate utisak da igrate bukvalno na drugom turniru. Imate više prostora, lopte su sporije, igra se drugačiji tenis ukratko. Bilo je super igrati na Lejveru i to predstavlja ostvarenje jedne velike želje. Igrao sam na centralnom terenu Vimbldona, sada i u Melburnu – i jedino mi je žao što meč nije bio nešto neizvesniji.

Dosta toga je naučio u Melburnu.

- Video sam da mogu da igram na ovom nivou, da nisam slučajno igrao 4 kolo ove i 2022. godine i da u međuvremenu nisam zaboravio da igram tenis. Jednostavno, mora da se radi na nekim stvarima, što znači da nastavljam i dalje istim putem. Mnogo ravnopravnije sam igrao sa svim protivnicima ovde osim sa Alkarazom, ali će mi ovaj meč puno značiti jer sam video šta sve treba da popravim da bih bio konkurentniji. Novak, Siner, Medvedev i on su napravili značajnu razliku između njih i ostalih igrača u top 10 selekcij i van nje, pa nam preostaje da učinimo sve kako bismo smanjili tu razliku.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.