ALKARAS SRUŠIO KECMANOVIĆA, PA OTKRIO: Pred svaki meč jede OVU hranu, mnoge će ŠOKIRATI!
Karlos Alkaras posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem u osmini finala Australijan opena, Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

melburn

ALKARAS SRUŠIO KECMANOVIĆA, PA OTKRIO: Pred svaki meč jede OVU hranu, mnoge će ŠOKIRATI!

Španac otvorio dušu posle pobede nad Srbinom

Objavljeno:

Karlos Alkaras plasirao se u četvrtfinale Australijan opena.

Španac je u osmini finala deklasirao srpskog tenisera Miomira Kecmanovića rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:0).

On se oglasio posle ubedljive pobede i plasmana među osam najboljih u Melburnu.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: Paul Crock / AFP / Profimedia

- Imali smo veoma težak meč koji je bio veoma tesan (u Majamiju pre dve godine). Danas je bio dobar meč, u prva dva seta. Bila je borba do krajnjih granica, za svaki poen. Odigrao je pet setova u dosta mečeva i to se odrazilo na njegovu igru. Zbog toga nije mogao da da 100 odsto. Gurao sam ga do krajnjih granica, šetao sa jedne na drugi kraj terena, stavljao pritisak na njega. Bio je ovo izuzetno dobar meč - rekao je Alkaras i dodao:

- Igram sve bolje i bolje ovde. Svaki meč koji igram osećam se komfornije. Rod Lejver arena je nešto zaista posebno. Izuzetan je. Toliko puta sam rekao da ljudi ovde u Australiji su tako dobri. Uživam da igram ovde pred svima vama. Osećam se kao kod kuće, uvek je lepo. Nadam se da ću biti još bolji i bolji.

On je otkrio i kakva mu je rutina pred svaki meč.

- Pre svakog meča jedem suši. To je moja rutina. Imam jedan omiljeni restoran. Trudim se da probam različite stvari, ali suši je prava stvar.

Alkaras je govorio i koje tenisere najviše voli da gleda.

- Ja sam veliki fan tenisa. Volim da gledam svaki meč, ali volim da gledam Danila, Novaka, Sinera. Sa tim igračima sam ovde. Uvek kada izađu na teren, daju najbolji nivo tenisa. Lepo ih je gledati. Igraju na visokom nivou. To su najbolji teniseri na svetu.

Sledeći rival mu je Aleksander Zverev.

Aleksander Zverev posle pobede nad Kameronom Norijem u osmini finala Australijan opena
Aleksander Zverev posle pobede nad Kameronom Norijem u osmini finala Australijan openafoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

- Ako igram kao danas, trebalo bi da bude dobro. Igrali smo teške mečeve, on je igrao pet setova ovde. Biće teško. Igrali smo na US openu veoma težak meč. Nije bio 100 odsto spreman za taj US open, ali volim da igram protiv Saše. Visok intenzitet tenisa je nešto što se očekuje. Uvek se trudim da dam sve od sebe.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.