ĐOKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Novak otvoreno o odnosu sa Nadalom i Federerom, zaboleće ih ove reči!
Novak Đoković, Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

goat

ĐOKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Novak otvoreno o odnosu sa Nadalom i Federerom, zaboleće ih ove reči!

Najbolji teniser sveta otvorio dušu

Objavljeno:

Novak Đoković govorio je o svom odnosu koji ima sa mlađim kolegama u poređenju s onim koji ima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Povod za ovu priču bila je izjava Danila Medvedeva.

Naime, Rus se prisetio 2017. godine kada je je Đoković tokom jednog treninga upitao da idu zajedno u Niš, gde su se u Dejvis kupu sastali Srbija i Rusija.

Danil je prvo stidljivo odbio poziv, a zatim se predomislio i prihvatio poziv. Medvedev je tada imao svega 20 godina i tek se probijao na ATP listi.

Danil Medvedev tokom ovogodišnjeg Australijan opena
Danil Medvedev tokom ovogodišnjeg Australijan openafoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

- Mislim da ljudi to ponekad ne znaju o Novaku. Može biti težak na terenu, kao i ja, može biti ovakav ili onakav, ali prema meni od prvog puta kada sam ga upoznao, bio sam 400. na svetu, sada sam treći, bio sam i prvi, osećam se da me tretira kao pre. Naravno postao sam mu veći rival nego pre, ali naš odnos van terena kada se sretnemo je isti. To volim u vezi njega. Mislim da je to veoma dobro od njega kao osobe - rekao je Medvedev.

Sada je stigao i Novakov odgovor na ove birane reči Rusa.

- Pre svega, zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je dečko sa pravim vrednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos. Ja vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima - rekao je Đoković i dodao:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/MAST IRHAM

- Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao. Pogotovo Nadal, to sam već rekao i to se nikada neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada. Nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Alkarasom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru, ha-ha. Razume se, ha-ha. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaraz, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, lepši je odnos. Uživam u tome.

Pojasnio je i u čemu je tačno razlika.

- Otvoreniji je odnos, komunikativniji su. Ne znam, lepše se slažem s njima.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.