"MOĆNI" JANIK U FINALU TORINA: Siner srušio Medvedeva!
Siner srušio Medvedeva, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

velika pobeda

"MOĆNI" JANIK U FINALU TORINA: Siner srušio Medvedeva!

Italijan u svom prvom finalu Završnog Mastersa

Objavljeno: 17:25h

Janik Siner je trijumfovao kao prvi finalist ATP Finala u Torinu, pobedivši šampiona od pre tri godine, Rusa Danila Medvedeva, rezultatom 6:3, 6:7 (4), 6:1. On će se boriti za titulu protiv pobednika duela Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, koji će igrati kasnije tokom večeri.

Ovo je prvi put da se Siner plasirao u finale završnog turnira sezone, a takođe je treći put uzastopno savladao Medvedeva, sada vodeći u ukupnom skoru 6:3. Medvedev je bolje započeo meč uprkos neobičnoj taktici stajanja daleko iza osnovne linije prilikom servisa Sinera.

Medvedev je zapretio već u prvom gemu, imajući priliku za brejk, ali Siner se uspešno odbranio i preokrenuo tok prvog seta. U četvrtom gemu, igra Medvedeva se raspala, što je Siner iskoristio za brejk i vođstvo od 3:1.

Drugi set je doneo poboljšanje u igri Medvedeva, posebno na njegovom servisu. Međutim, Siner je i dalje uspevao da održi korak. U osmom gemu, Medvedev je imao priliku za brejk, ali nije je iskoristio, što je dovelo do taj-brejka. U taj-brejku je Medvedev bio uspešniji, osvojivši ga sa 7:4 i izjednačivši rezultat u setovima.

Tokom pauze između setova, Medvedev je zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u predelu desnog kuka. Siner je odlučio da ubrza igru, a zatim je u drugom gemu trećeg seta napravio ključni brejk. Medvedev je izgubio živce, dobio opomenu tokom svađe s publikom, a Siner je iskoristio njegovu dekoncentraciju da dođe do ubedljive pobede u trećem setu sa 6:1.

Janik Siner će sada sa nestrpljenjem čekati ishod meča između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa kako bi saznao ko mu je protivnik u finalu.

Bonus video:

00:12

Novak slavi u Parizu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.