OVO SE NEĆE SVIDETI GROBARIMA: Košarkaš koji je srušio Partizan proglašen za MVP-a!
Moneke je ostvario 35 indeksnih poena, Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

evroliga

OVO SE NEĆE SVIDETI GROBARIMA: Košarkaš koji je srušio Partizan proglašen za MVP-a!

Pohvalne za najboljeg igrača Baskonije

Objavljeno:

Centar Baskonije, Čime Moneke, istakao se kao najkorisniji igrač (MVP) devetog kola Evrolige nakon sjajne izvedbe u pobedi svog tima nad Asvelom rezultatom 88:81.

Moneke je pružio impresivnu partiju, beležeći 19 poena, 13 skokova, šest asistencija, jednu ukradenu loptu i blokadu tokom gotovo 37 minuta provedenih na terenu, što mu je donelo visoki indeks korisnosti od 35.

Na drugom mestu po indeksu korisnosti u ovom kolu nalazi se Alek Piters iz Olimpijakosa, koji je postigao 28 poena, uz četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu u pobedi protiv Crvene zvezde rezultatom 88:83.

Konstantinos Mitoglu, košarkaš Panatinaikosa, zauzima treće mesto na listi najboljih sa indeksom korisnosti od 30, ostvarivši 24 poena i deset skokova u trijumfu svog tima nad Virtusom iz Bolonje (90:76).

Četvrto mesto pripada igraču Reala, Dženanu Musi, koji je postigao 21 poen, pet asistencija, dva skoka, i jednu ukradenu loptu u pobedi protiv Monaka rezultatom 91:73.

Na listi najboljih u devetom kolu Evrolige nalaze se i centar Olimpijakosa, Mustafa Fal, i igrač Crvene zvezde, Nemanja Nedović, obojica sa indeksom 28. Fal je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 14 skokova, dok je Nedović beležio 26 poena, četiri asistencije, tri skoka, jednu ukradenu loptu i blokadu.

Bonus video:

00:14

Grobari u Minhenu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.