DIMITROV PRED FINALE SA ĐOKOVIĆEM: Ne želim da sažaljevam sebe i plačem...
Grigor Dimitrov je burno proslavio plasman u finale Bersija, Foto: EPA/Yoan Valat

promenio filozofiju

DIMITROV PRED FINALE SA ĐOKOVIĆEM: Ne želim da sažaljevam sebe i plačem...

Dimitrov je svetsan da je uz talenat koji poseduje mogao da ima mnogo bolju karijeru da je živeo skroz sportski i bio posvećeniji tenisu

Objavljeno:

Grigor Dimitrov (32) svoju odličnu sezonu može da kruniše pobedom nad Novakom Đokovićem (36) u finalu mastersa u Parizu.

To će Bugarinu biti poslednji meč u sezoni pošto nije izborio plasman na ATP finale u Torinu, ali i prilika da sovoji prvi trofej posle čak šest godina.

Nije Dimitrov uspeo u Ženevi kada ga je u finalu pobedio Nikolas Jari, a sada ima najveći mogući izazov jer ga u finalu Bersija čeka Đoković, šestostruki prvak i svetski broj jedan kog je pobedio samo jednom u 13 mečeva (računajući egzibicije).

Obojica su teškom mukom stigla do finala, a Grigor je to učinio tako što je po prvi put u karijeri pobedio petoricu igrača iz Top 30, uključujući dvojicu iz Top 10 - Medvedeva u 2. kolu i Cicipasa u polufinalu - nakon taj-brejka u trećem setu.

Grigor Dimitrov
foto: EPA/Yoan Valat

- Morao sam da ostanem u igri i znao sam da je to sve što mogu da uradim. On je dosta podigao svoj nivo kako je meč prolazio i ceo duel je bio veoma napet. Na kraju sam ipak bio spreman za taj-brejk u trećem setu. Prvih pet poena u taj-brejku za mene je bilo veličanstveno. Morao sam da iskoristim ove šanse jer je to jedina opcija protiv ovako kvalitetnih tenisera. Nastavio sam da budem fokusiran i to je takođe bilo veoma važno. Svaki put kada sam udario lopticu, uradio sam nešto značajno sa njom - rekao je Dimitrov koji je sa dosta emocija proslavio prvo finale velikog turnira posle 11 izgubljenih polufinala.

Grigor Dimitrov
foto: EPA/Yoan Valat

- Neću da plačem, ali sam bio veoma emotivan posle meča. Ja samo živim u ovom trenutku jer je cela avantura u poslednje vreme bila vrlo netipična. Tenis mi sve više znači, a rezultat mečeva nije toliko bitan.

Onda se osvrnuo na konstataciju da je uz talenat koji poseduje mogao da ima mnogo bolju karijeru da je živeo skroz sportski i bio posvećeniji tenisu.

- Ne želim da sažaljevam sebe zbog proteklih godina, ne želim da se osećam da sam propustio prilike. Jesam li? Da, naravno, previše, ako mene pitate. Prihvatam to i nastavljam. Imam još jednu šansu. Dakle, kada je dobijete, pokušajte da je koristite - rekao je Bugarin.

Bonus video:

00:05

Novak na meču u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.