DA LI ĆE OVO ODLUČITI FINALE MASTERSA U PARIZU? Evo kad i gde gledati TV prenos uživo meča Đoković - Dimitrov!
Novak Đoković i Grigor Dimitrov igraju finale mastersa u Parizu, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

čeka nas spektakl

DA LI ĆE OVO ODLUČITI FINALE MASTERSA U PARIZU? Evo kad i gde gledati TV prenos uživo meča Đoković - Dimitrov!

Dimitrov (32) prvi put u karijeri na istom turniru savladao pet igača iz Top 30, uključujući dvojicu iz Top 10 na ATP listi

Objavljeno: 12:47h
Nedeljko Đukić

Novak Đoković je prebrodio nekoliko teških prepreka, uz borbu sa stomačnim virusom, i stigao do finala mastersa u Parizu.

Tamo ga čeka stari znanac i dobar prijatelj, Grigor Dimitrov, koji se ove sezone preporodio i igra najbolji tenis još od 2017. Sve je krenulo baš od meča sa Đokovićem na Australijan openu u kom je Bugarin izgubio 0:3, ali u svakom setu pružio odličan otpor i najavio uspešnu sezonu.

U Bersiju je Dimitrov (32) prvi put u karijeri na istom turniru savladao pet igača iz Top 30, uključujući dvojicu iz Top 10 na ATP listi (Medvedeva i Cicipasa). Ako bi trijumfovao u poslednjem meču sezone, prekinuo bi predug niz od šest godina bez trofeja, i to osvajanjem jednog mastersa (kategorija 1000).

Grigor Dimitrov
foto: EPA/Mohammed Badra

Ali za to mora da pobedi Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta je uprkos zdravstvenim problemima i manjku mečeva uoči turnira, uspeo da prevaziđe tri teška ispita, pre svega zahvaljujući svojoj čuvenoj mentalnoj snazi.

Nole u Parizu ima najviše titula (6(, najviše finala (9) i najviše pobeda (49), ali trijumfom nad Dimitrovom bi se približio jednom važnijem poduhvatu. Onda bi mu na ATP finalu u Torinu bila dovoljna jedna pobeda da završi godinu kao broj 1 na svetu.

Novak Đoković
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Grigor može više da se uzda u činjenicu da je Đoković ipak izgubio dva finala u Bersiju - prošle godine od Holgera Runea i 2018. od Karena Hačanova - nego u njihov međusobni skor. Novak ga je pobedio u 12 od 13 međusobnih mečeva (računajući egzibicije).

Ono što bi moglo da bude ključno u ovom duelu jeste prvi set jer su obojiva potrošili dosta energije na preprekama do finala, pa bi preokret bio težak izazov. Za Đokovića, znamo ne i nemoguć.

Finale mastersa u Parizu počinje u 15.00 a direktan TV prenos možete pratiti na kanalu Sport klub 1, dok tekstualni prenos možete pratiti putem Espresovog bloga uživo.

Bonus video:

00:05

Novak na meču u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.