BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonetap/AP

Nole, ugledaj se na njih

BILI SU NA VRHU, DOTAKLI DNO, PA POSTALI NAJVEĆI: Padali su gore od Novaka i vraćali se šampionski! Neka mu budu uzor! (FOTO) (VIDEO)

Federer sada ima neku vrstu "kambeka", a i ovih pet legendi "belog sporta" je imalo sličan krizni period u karijeri posle koga su se vratili na "velika vrata"
Objavljeno:

5. MONIKA SELEŠ

foto: Profimedia

Čuvena "Mala Mo" iz Novog Sada je u 1993. godinu ušla kao trostruka uzastopna šampionka Australijan opena, trostruka šampionka Rolan Garosa, dvostruka šampionka US opena i finalistkinja Vimbldona.

A onda joj se 30. aprila 1993. godine dogodio horor kada joj je tokom meča na turniru u Hamburgu ludak opsednut njenom najvećom rivalkom Štefi Graf po imenu Ginter Parhe pretvorio život u pakao.

On ju je izbo nožem po leđima tokom duela sa Magdalenom Malejevom i tako je poslao na mukotrpnu dvogodišnju tenisku pauzu prošaranu borbom sa depresijom, ali se vratila na teren i to u velikom stilu.

Osvojila je titulu na Australijan openu, a igrala je i finala Rolan Garosa i US opena, osvojila bronzanu medalju u singlu na Olimpijskim igrama 2000. godine i tri puta sa reprezentacijom SAD osvajala FED kup.

4. DŽENIFER KAPRIJATI

foto: Profimedia

Najmlađa polufinalistkinja Gren slema ikada je bila olimpijska šampionka pre pada koji je počeo 1995. godine i kada su usledili privatni problemi sa zlostavljanjem, zavisnošću sa kojima se borila četiri godine uz povremene bljeskove, a onda je u drugoj polovini 1999. godine počeo njen vrtoglavi uspon koji je kulminirao u naredne dve godine.

Prva Gren slem titula u karijeri je stigla u Melburnu 2001. a odmah i druga u Parizu, a godinu je završila na prvom mestu WTA liste i naredne odbranila titulu na Australijan openu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.