GUVERNER FLORIDE OTKRIO KAKO ĐOKOVIĆ MOŽE U AMERIKU! Ništa od aviona, postoji druga opcija (FOTO)
Ron Desantis, Foto: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

"Nije mi jasno zašto"

GUVERNER FLORIDE OTKRIO KAKO ĐOKOVIĆ MOŽE U AMERIKU! Ništa od aviona, postoji druga opcija (FOTO)

Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu, rekao je Ron Desantis

Objavljeno:

Danas smo preneli informaciju da je Ron Desantis, guverner Floride poslao pismo SAD Džozefu Bajdenu da dozvoli Novaku Đokoviću ulazak u zemlju.

Ron Desantis
Ron Desantisfoto: EPA/CAROLINE BREHMAN

Razlog je 19. mart i početak Mastersa u Majamiju, a Ron je naveo da prvi teniser sveta "ne predstavlja nikakvu pretnju po zdravlje ili bezbednost."

Takođe, podsetio je prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država da je najbolji teniser svih vremena bio u državi tokom njegovog mandata.

Ron Desantis
Ron Desantisfoto: EPA/CAROLINE BREHMAN

- Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je guverner Floride, citirajući jedan Bajdenov govor u kome on navodi da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Američki političar branio je Srbina i pre šest meseci.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Stefan Stojanović/Kurir

- Pogledate neka od ovi pravila koja su nametnuta pre nekoliko godina i ona su još na snazi Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra US open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš. Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči - rekao je tada DeSantis.

Takođe je istakao da američka administracija nanosi veliku maternijalnu štetu ne samo Majamiju i celoj Floridi.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Joel Carrett

Poručio je da vlada nastavlja da "nameće nenaučni, zastareli i loš pristup vakcinaciji protiv kovida".

- Američka teniska legenda Džon Mekinro je nedavno rekao da je ovakva zabrana apsurdna i bio je potpuno u pravu - zaključio je Ron.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.