OTKRIVENO KAKO JE ĐOKOVIĆ POKUŠAO DA UĐE U SAD! Pomogla i legendarna teniserka (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Fazry Ismail

UČINIO ŠTA JE MOGAO

OTKRIVENO KAKO JE ĐOKOVIĆ POKUŠAO DA UĐE U SAD! Pomogla i legendarna teniserka (FOTO)

Čovek koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu bio je u ovoj akciji

Objavljeno:

Metju Futerman, novinar "Njujork tajmsa", objasnio je načine na koje je Novak Đoković pokušao da uđe u SAD i igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

- Očajnički je želeo da igra i tako je započeto za telefonskim pozivima i lobiranjem kod ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da imaju konekcije sa Bajednovom administracijom, uključujući Bili Džin King, jedne od najboljih teniserki svih vremena. Bili Džin King, koja je radila sa Bajdenovom administracijom prošle godine na proslavi 50. godišnjice ‘Title IX‘, ključnog zakona koji garantuje devojkama i ženama u Americi jednake mogućnosti u sportu, obratila se svojim kontaktima u Beloj kući u njegovo ime. Svoje kontakte je koristio i PTPA, Udruženje preofesionalnih tenisera, organizacija koju Đoković vodi od 2020. godine - počeo je Futerman.

Bili Džin King i Novak Đoković
Bili Džin King i Novak Đokovićfoto: EPA/Andy Rain

U tekstu dalje stoji da su se ti pokušaji do sada pokazali neuspešnim, ali i da će se oni nastaviti u predstojećim nedeljama.

Najbolji teniser svih vremena zajedno sa svojim menadžerom Edoardom Artaldijem obratio se Kenu Solomonu.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Yoshua Arias

- Đoković i Artaldi su direktno kontaktirali Kena Solomona, izvršnog direktora ‘Tennis Channel‘ i čoveka koji je sakupio velika sredstva i za predsednika Bajdena i za bivšeg predsednika Baraka Obamu. Solomon je počeo da zove najviše zvaničnike Bajdenove administracije da se izjasni o Đokovićevom slučaju, tvrdeći da je zabrana ulaska u SAD nepravedna i da bi Đokovićevo prisustvo značajno pojačati posećenost na Indijan Velsu i ekonomiju Koačela doline i južne Floride - navodi Futerman.

Napisao je da je četvoro osoba koji rade u tenisu, američkoj vladi i prvim reketom sveta opisalo pokušaje Srbina da uđe u SAD.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Neki su zatražili da ostanu anonimni kako ne bi ugrozili odnose sa Bajdenovom administracijom.

Novinar "Njujork tajmsa" smatra da je neigranje Beograđanina veliki udarac za mini turneju po Americi na kojoj neće biti ni Rafaela Nadala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.