ONA JE NOVI NOVAK ĐOKOVIĆ: Biću prva na svetu, poručuje preslatka šampionka ANA AVRAMOVIĆ (7) (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Srbijo, ne brini

ONA JE NOVI NOVAK ĐOKOVIĆ: Biću prva na svetu, poručuje preslatka šampionka ANA AVRAMOVIĆ (7) (FOTO)

I dok se pitamo ko će jednog dana naslediti Anu, Jelenu, Novaka, Janka, Viktora, teniski talenti iz Srbije se rađaju svuda
Objavljeno: 14:01h
foto: Privatna arhiva

– Tenis sam počela da igram sa pet i po godina, ali mogu da kažem da sam uz njega odrasla, jer živim u teniskoj porodici. Moji roditelji su bili jako uspešni u sportu, a mama (Maja Avramović ex Miladinović) je trenirala tenis u Crvenoj Zvezdi u Beogradu i osvajala je brojne pehare zahvaljujući čemu je dobila punu stipendiju za SAD, gde se i preselila. Tenis je moj život i moj san. Bez njega zaista ne bih mogla da živim – počinje priču Ana.

Da svaki veliki uspeh zahteva veliki trud i brojna odricanja, pokazuje i tempo kojim Ana trenira, ali kako ističe, ima veliku motivaciju i ambiciju jer radi ono što voli.

– Treniram četiri puta nedeljno, dva puta u grupi i dva puta sa mojom instruktorkom. Imam osam pehara i tri medalje. Vrlo sam ponosna na svoje rezultate jer osvajam turnire iz kategorije do 11 godina, a imam sedam. Upravo zbog dobrih plasmana, Teniska asocijacija Amerike prebacila me je u višu i stariju kategoriju, tako da igram sa nekoliko godina starijim devojčicam – priča Ana.

foto: Privatna arhiva

Iako joj mnogo vremena i energije odlazi na tenis, ova ambiciozna devojčica je podjednako uspešna i u školi. Ima sve odlične ocene i dobija brojne nagrade.

– Idem u drugi razred osnovne skole, i svakog polugodišta sam bila proglašena za najboljeg đaka u generacije u celoj školi. Zbog toga sam od direktorke dobila "Honor Roll" (prestižno priznanje u američkim školama) – kaže Ana.

Njenoj predanosti tenisu i rezultatima su svi oduševljeni zbog čega dobija zaslužne pohvale gde god da se pojavi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.