Đoković nije u Nišu samo zbog Dejvis kupa, već i da upozna nove drugare! (FOTO)
Foto: Promo

Nastavlja da stiče ortake

Đoković nije u Nišu samo zbog Dejvis kupa, već i da upozna nove drugare! (FOTO)

Srpski tenise je posetio Medoševac, gde je njegova fondacija doprinela značajnim sredstvima za obnou vrtića
Objavljeno:
foto: Promo

Inicijalna donacija Fondacije Novak Đoković, u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, od zastarele stolarije, preko obrade zidova, plafona i podova, uvođenja novih elektroinstalacija i rekonstrukcije prostora.

Ona bi zadovoljila sve potrebne standarde predškolskih ustanova, čak i uvođenje potrebnih protivpožarnih sistema. U prostoru će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

foto: Promo

Nakon dodatnih pregovora, Fondacija je obezbedila i sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove. Oni će uključiti sređivanje fasade, zatvaranje i zastakljivanje spoljnih ulaza u objekat kako bi se obezbedili svi uslovi za dobijanje energetskog pasoša objekta, kao i postavljanje rampe za lica sa invaliditetom na ulazu u objekat.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od tri miliona dinara.

foto: Promo

Ova donacija biće realizovana zahvaljujući konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/2016, koja svake godine poziva sve one koji žele da prijave svoje projekte, u cilju da se najmlađima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja.

Budući vrtić u Medoševcu ujedinio je mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

BONUS VIDEO: Pogledajte najnoviju epizodu Espreso dizanja sa Dijanom!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.