Prvi put sam otišao i na Zvezdu i na Partizan u istom danu, i dok ostali klubovi ne promene jednu stvar - nikada više! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Saša Pavlić Koky

BUNKEROM PROTIV FUDBALA!

Prvi put sam otišao i na Zvezdu i na Partizan u istom danu, i dok ostali klubovi ne promene jednu stvar - nikada više! (VIDEO)

"Zato, dragi manji superligaški timovi, ukoliko želite da ja dođem i na jednu vašu utakmicu, molim vas, poslušajte nas... Ima još onih koji razmišljaju na sličan način, to znam"
Objavljeno:
foto: Saša Pavlić Koky

- Možda me se neki od vas sećaju... Ovi sa Espresa su mi posle prošlog fudbalskog Večitog derbija objavili jedan poduži komentar koji sam poslao vezan za stil fudbala na toj utakmici i za neka druga dešavanja, a danas vam opet pišem kao razočarani večiti optimista.

Za koga navijam potpuno je nebitno. Sa ortakom s kojim ceo život idem po takvim događajima, otišao sam na obe tekme koje su se igrale u nedelju u Beogradu. Dogovorili smo se da organizujemo sebi pravi mali izlet... Opskrbio sam se dugim gaćama, kapom, rukavicama i svim ostalim rekvizitima koji pomažu da se normalizuje telesna temperatura na "minusu".

Invalidi prozivali Delije za nešto što niko nikada nije! (FOTO)

Krenuli smo put Voždovca, sijalo je sunce, ali u hladu je bilo pakleno hladno, a upravo tu su bili smešteni svi manje hardkor navijači, pa i nas dvojica. U prvih 15-ak minuta igralo se brzo i činilo se da bi moglo da bude i zanimljivo na prvom gostovanju Zvezde na vrhu je*enog tržnog centra, jer, kao, do sada je bilo mnogo rizičnije, bla, bla...

foto: Saša Pavlić Koky

Atmosfera među navijačima bila je veoma dobra, pevalo se, bilo je čak i dijaloga između navijačkih grupa uperenog protiv Uefe i samoproklamovane države Kosovo, što je uvek lepo čuti :)

Ambijent je stvarno interesantan, pošto bi, da tribine nisu toliko izdignute u odnosu na teren, bio pravi engleski. Igrači su blizu, možeš da bukvalno osetiš svaki duel. Ali, upravo tu jeste problem. U duelima. Prevelikom broju duela, a malom broju kreativnih naleta ekipe manjeg renomea. Nije da hoću da pljujem Voždovac, ali, dajte bre ljudi, ne moraju svi da budu kod svog kaznenog prostora celu utakmicu kada igraju sa Zvezdom, Partizanom, pa sada i Vojvodinom.

JEZIV PRIZOR U HUMSKOJ: Pogađajte koliko ima navijača na stadionu? Sigurno možete i sami da izbrojite! (FOTO)

Da li je vama jasno da je isto da li ste izgubili 2:5 ili 0:1, kada biste posle jednog 7+, na sledećoj utakmici sa tim protivnikom sigurno imali bar 20 ljudi više. Osim ako bi bilo namešteno, ha-ha-ha.

Mogli ste, npr, da dodate neki dobar Đuri Zecu u prostor (koga je stvarno bilo), dečko je oduvek bio brz, mogao bi sigurno bar tri-četiri puta da protrči pored Fibela. Ali, ne, važnije je sačuvati "ponos" protiv "velikih" ekipa i ne primiti po pet golova...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.