HULIGANI DINAMA IZLAZE NA SLOBODU: Njih 10 ili 20 puštaju uz kauciju!
Navijači Dinamo Zagreba, Foto: Profimedia

selekcija

HULIGANI DINAMA IZLAZE NA SLOBODU: Njih 10 ili 20 puštaju uz kauciju!

Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave

Objavljeno:

Suđenje navijačima Dinamo Zagreba u Grčkoj je nastavljeno, a od 102 pritvorena huligana njih 20 je pušteno na slobodu uz kauciju, prenose hrvatski mediji.

Oni se u zatvoru nalaze od avgusta nakon što su u udruženom napadu sa navijačima Panatinaikosa izazvali nerede u Atini i usmrtili navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa.

Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave.

- Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga - rekao je advokat hrvatskih navijača Atanasios Kaimenakis za Jutarnji list, inače svojevremeno i sâm pripadnik grupe "Gate 13" huligana Panatinaikosa.

On je precizirao da sledi procedura polaganja kaucije. Jutarnji list navodi i da su pripadnicima navijačke grupe Bad Blue Boys (BBB) odobreni zahtevi za puštanje na slobodu uz kauciju od 1.000 evra i zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica.

Navijači Dinama iz Zagreba, Bad Blue Boys, Bed Blu Bojs, Bed blu bojs, Bed Blu Bojsi, Bed blu bojsi
foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Ukupno je 95 hrvatskih navijača podnelo zahteve za puštanje iz zatvora, navodi zagrebački list na portalu. Očekuje se da će grčki sud o ostalim zahtevima odlučivati tokom dana po redu njihovog podnošenja.

Navijač fudbalskog kluba AEK Mihalis Kacuris ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Njih terete za 11 krivičnih i prekršajnih dela. Ono najteže, ubistvo Kacurisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio nijedan od pritvorenih Bed Blu Bojsa, preneli su hrvatski mediji. Poslednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

Mihalis Kacuris, FK AEK, Fudbal
foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Sumnja se da je ubica navijač PAO-a.

Bonus video:

01:41

Mere bezbednosti pred utakmicu Dinamo - Aek

(Espreso/Jutarnji list/F.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.