"UMRITE NOVINARI, JEVREJI I GADURE" - Huligani Dinama pokazali PRAVO LICE, još bar ovoliko ostaju u ZATVORIMA Grčke
Navijači Dinamo Zagreba, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

odgojeni mržnjom

"UMRITE NOVINARI, JEVREJI I GADURE" - Huligani Dinama pokazali PRAVO LICE, još bar ovoliko ostaju u ZATVORIMA Grčke

Advokat Bed Blu Bojsa je bivši navijač bratske grupe "Gejt 13"

Objavljeno: 11:46h

Navijači Dinamo Zagreba ostaće u grčkim zatvorima još najmanje pola godine, preneo je danas Večernji list, pozivajući se na izjave advokata prve grupe huligana koji su dali izjavu pred sudom u Atini.

Prva grupa navijača u ponedeljak se pojavila pred sudijom u Atini gde je dala izjave, prenela je Hina.

- Naredna odluka koju čekamo je ko izlazi iz istražnog zatvora, a protiv koga će biti podignuta optužnica i ko ide na suđenje, a ko ide na slobodu - rekao je advokat.

Do tada će proći barem polovina roka od 18 meseci koliko istraga maksimalno može da traje, naveo je Večernji list.

Ukupno 102 hrvatska navijača nalaze se u zatvorima po Grčkoj, gde su uhapšeni u avgustu zbog nereda uoči utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv AEK-a, u kome je ubijen navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris.

Mihalis Kacuris, FK AEK, Fudbal
foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Grčki advokat većine navijača Dinama je Atanasios Kaimenakis, nekada i sam pripadnik navijačke grupe Panatinaikosa „Gejt 13“ čiji članovi su udruženi sa Bed Blu Bojsima napali navijače AEK-a.

On je rekao je posle završetka ispitivanja svojih klijenata da za njih 60 od ukupo 90 koliko ih zastupa, ne postoje nikakvi materijalni dokazi, ni video snimci, ni DNK uzorci na osnovu kojih su zadržani u istražnom zatvoru.

Naša je odbrana čvrsta, apelujem na porodice mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posetio Bed Blu Bojse u zatvorima, čuvari su mi rekli da su izuzetno disciplinovani i da se lepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih“, rekao je Kaimenakis.

Bed Blu Bojsi
foto: Printskrin

Međutim, navijači su prilikom dovođenja pred sud iz policijskih marica okupljenima uzvikivali najgore psovke i kroz prozore pokazivali srednji prst, prenela je Hina.

"Umrite novinari, Jevreji i gadure", uzvikivali su navijači prisutnim predstavnicima medija.

Nezvanično se saznaje da bi oko 15-ak dana moglo da potraje čitanje žalbi, na čemu će raditi brojni prevodioci. Pred sudiju danas izlazi još 44 pripadnika Bed Blu Bojsa, dok će preostali svoje iskaze dati u sredu.

(Espreso/Hina/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.