MVP REAL MADRIDA POTPISUJE ZA PARTIZAN? Obradović dobio preporuku!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

sjajan igrač

MVP REAL MADRIDA POTPISUJE ZA PARTIZAN? Obradović dobio preporuku!

Da li će obući crno-beli dres?

Objavljeno: 16:07h

Košarkaši Partizana preskočili su Igokeu u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige i sa 2:0 u seriji overili plasman u polufinale.

Tu će ih čekati Budućnost, koja je prethodnoo eliminisala Zadar. Partizan će u polufinalnoj seriji imati prednost domaćeg terena.

Iako je Igokea obrisana u dva meča od Partizana, treba istaći i odlične partije Marija Nakića, sina legende Partizana Ive Nakića.

Mario Nakić u dresu Real Madrida
Mario Nakić u dresu Real Madridafoto: Instagram / Printscreen

On je u ove dve utakmice ubacio 29 poena čime je nastavio sa odličnim partijama, koje je iz regularnog dela prebacio i na plej-of. Upravo o tome je govorio i Vladimir Kuzmanović, bivši jugoslovenski košarkaš i član Crvene zvezde.

Kuzmanović je u "Podkastu sa Lukom i Kuzmom", koji zajedno uređuje sa svojim kolegom Lukom Spasovskim, govorio o Nakiću i Partizanu:

- Mnogo mi se dopao Mario Nakić. Ne znam da li ga Partizan ima na svom radaru, jer ono što je momak odigrao bilo je smisleno i ozbiljno. Mislim da bi imao dobar pristup u Partizanu i da ima mesta za dodatni napredak. Otac mu je igrao u Partizanu i prirodno je da i Mario gravitira ka crno-belima - istakao je Kuzmanović u podkastu 294.

Nakić je ponikao u mlađim kategorijama Zemuna i tamo se zadržao do 2014. godine. U sezoni 2014/15. igrao je za pionire Partizana. U septembru 2015. priključio se mlađim kategorijama Real Madrida i odmah je izborio mesto u selekciji starijih kadeta.

Nakić je predvodio Real do titule pobednika Juniorskog turnira Evrolige za 2019. godinu. Proglašen je i najkorisnijim igračem tog izdanja turnira, a samo u finalnom meču imao je indeks korisnosti 41 (33 poena, 8 skokova i 4 asistencije).

Za seniorski A tim Real Madrida Nakić je prvi put zaigrao 25. juna 2018. godine, na meču protiv Gran Kanarije.U julu 2020. godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa belgijskim Ostendeom. Sa ovim klubom je osvojio titulu prvaka Belgije i Kup u sezoni 2020/21. Početkom avgusta 2021. godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa Andorom.

Mario Nakić je u avgustu 2022. godine potpisao za abaligaša Igokeu

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/Podkast sa Lukom i Kuzmom/preneo D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.