ZAŠTO PARTIZAN ZOVU ''KK KAMERUN''? Mijailović odgovorom POTKAČIO Zvezdu - HIT!
Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, @Starsport/Srđan Stevanović

neverovatno

ZAŠTO PARTIZAN ZOVU ''KK KAMERUN''? Mijailović odgovorom POTKAČIO Zvezdu - HIT!

Skandal u najavi?

Objavljeno: 12:34h

Ostoja Mijailović bio je gost Sport klub Podkasta.

Bilo je raznih tema o kojima se pričalo, a jedna od njih, bila je za odlazak Tristana Vukčevića iz Partizana u NBA ligu.

Stao je u odbranu Željka Obradovića.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović foto: Starsport©

- Moj ugao gledanja je da je trener davao sve od sebe da utakmice dobija kako bi rezultati bili u skladu sa klupskim očekivanjima. Nije bilo prostora za kaljenje mladih igrača. Ponosan sam da je Tristan Vukčević iz Partizana otišao u NBA ligu. Tačno je da je rekao da nije uživao u Partizanu, ali nemam nikakvu dilemu da nije imao željenu pažnju od strane Obradovića. Željko nikome nije uzeo minute, ali je splet okolnosti bio takav. Imali smo mnogo teških utakmica, mnogo povreda - počeo je Mijailović.

Kaže da mora da se napravi razlika i da Partizan mora da igra na rezultat i da nije nikakav razvojni klub.

Košarkaši Partizana na meču
Košarkaši Partizana na meču foto: Starsport©

- U košarci možeš da radiš dve stvari, da budeš razvojni ili takmičarski klub. To može da se poklopi ako imate idealnih deset igrača. Ali, kada uđete u cipele mladog igrača, on sanja o tome da uđe u prvi tim, da igra pred velikim brojem navijača. Ne može klub sve da podredi mladim igračima, ponavljam sezona je bila specifična.

Osvrnuo se na činjenicu da je Partizan prošle sezone zbog velikog broja stranih košarkaša dobio nadimak "KK Kamerun".

- Od kada sam došao doveli smo mnogo mladih igrača, koji su dobili priliku i šansu, a sada je pitanje gde su oni sada. Mega je razvojni klub, koji sve podredi jednom ili dvojici igrača koji se probiju u NBA ligu, ali Mega nema rezultatski imperativ. Mi smo takmičarska ekipa, koja ima cilj i koja je podređena rezultatima. Mi smo prošle sezone dobili nadimak KK Kamerun. Kada smo stigli na prag finalnog turnira Evrolige i osvojili ABA ligu niko to nije spominjao.

Košarkaši Partizana na meču
Košarkaši Partizana na meču foto: Starsport©

Zaključio je da je neophodno da Košarkaški savez Srbije dopusti Partizanu i Zvezdi da imaju svoj razvojni tim.

- Košarkaški savez Srbije mora da omogući Partizanu i Zvezde da imaju B tim, koji će igrati u ABA 2 ligi ili bilo kojoj drugoj ligi, kako bi se razvijao i rastao. Mi imamo stručni štab koji je među pet najboljih u Evropi, a ne pričam samo o Željku. Ako takav stručni štab ne može više od urađenog, jasno je da mora da postoji razvojni klub - objasnio je Mijailović za Sport Klub Podcast.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.