OBRADOVIĆ IMA JEDNU ŽELJU PRED FINALE SA ZVEZDOM: Trener Partizana spomenuo i POVLAČENJE!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVA KONFERENCIJA

OBRADOVIĆ IMA JEDNU ŽELJU PRED FINALE SA ZVEZDOM: Trener Partizana spomenuo i POVLAČENJE!

Nahvalio rivala, pa se osvrnuo na meč za trofej

Objavljeno: 00:04h

Trener Partizana Željko Obradović je govorio na konferenciji za medije nakon plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

Iskuni stručnjak je sa dosta respekta govorio o ekipi Vojvodine.

- Upozorio sam igrače pred utakmicu da igramo protiv veoma iskusne ekipe. Oni su nešto stariji od nas po proseku godina. Skrenuo sam im pažnju na to protiv igrača koji ima iskustvo igranja u ABA ligi. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu što su uradili u Kupu. Miloš Isakov-Kovačević radi izuzetan posao i čestitam mu na tome. Imaju jasne ideje kako žele da igraju i prikazali su dobar otpor. Uspeli smo da dobijemo sve četvrtine, konstatnost u igri je veoma važna. Kada se pogleda 2-5-3-3, to je taj rezultat. Možda je i prevelika razlika, ali čestitam igračima na odigranoj utakmici u plasmanu u finale.

O trenerskoj struci...

- Udruženje trenera u Srbiji već odavno funkcioniše. Kada je osnovano bio sam predsednik, i znam da edukacija svih trenera postoji. Sve se radi kako bi se mladim trenerima omogućilo da se usavršavaju. Ja nikome od mladih trenera nisam zabranio da gledaju trening, sve što je do mene sam uradio. Ostalo je do njihove želje. Kvalitetno rade, imaju dosta programa, a beogradska Klinika je poznata ne samo kod nas, već u celoj Evropi. U pravu ste, doći će jedan trenutak kada treba da se povučem. Imam jednog prijatelja koji će da mi šapne kada treba da se povučem.

- Izuzetno iskusan tim igrača koji je već igrao ABA ligu. Nema dileme da imaju kvalitet da se vrate i budu članovi ABA lige. To će da zavisi od njih i njihove ambicije, a mislim da je imaju. Niko nikada ništa nije napravio ako nema ambiciju. Poređenja su uvek dobra, ali treba imati u vidu jednu stvar. Ovo je utakmica dan za danom što nije lako igračima. Kup je takvo takmičenje gde je motivacija veoma važna i bitna. Onaj ko igra sa većom motivacijom ima veću šansu da pobedi. Kada uzmete, a nadam se da pratite rezultate po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo zato je zanimljivo svima. Svakom ko učestvuje daju se šanse da ima najveću ambiciju, zašto da ne.

Sledi finale sa Crvenom zvezdom u subotu od 21.00.

- U ovom trenutku po dve pobede, sutra veliko finale. Ono što je moja želja je da maksimalno rasteretim ekipu. Da motivacija bude na najvišem nivou, ali da se kontrolišu emocije. Košarka treba da bude bitna, a sve ostalo ne treba igrači da misle o tome. Imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo. Zna se gde smo i šta smo, šta treba da uradimo kako bi nastavili da igramo sa istim ambicijama i šta možemo da uradimo.

Imao je apel za navijače.

Nekoliko stvari sam istakao, da se savlada ferplej i da se priča o košarci. Sutra je finale između dva velika tima, nadam se će sve proći fer i sportski. Apelujem navijačima Partizanima da se adekvatno ponašaju. Ovaj teren nije mesto za vređanje bilo koga. Mi smo sportski prijatelji. Rivali, ali sportski prijatelji. Na tome treba da ostane. Neka bolji pobedi. Sećam se prve godine na Kupu u Nišu kada su i navijači Crvene zvezde i Partizana zajedno pevali Marš na Drinu. Treba da shvatimo u ovoj lepoj zemlji i da je poštujemo. Da se sve završi na dostojanstven način i da takva slika obiđe Evropu.

Bonus video:

01:32

Partizan, Vojvodina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.