HOĆE LI SE SRPKINJE KVALIFIKOVATI ZA OLIMPIJSKE IGRE: Marina ima poruku "Imaš jednu šansu, to je život!"
Marina Maljković o planovima za Olimpijske igre, Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

olimpijske igre

HOĆE LI SE SRPKINJE KVALIFIKOVATI ZA OLIMPIJSKE IGRE: Marina ima poruku "Imaš jednu šansu, to je život!"

Marina Maljković pričala je o Olimpijskim igrama u Parizu, kvalifikacijama, Fenerbahčeu...

Objavljeno:

Košarkaši Srbije izborili su plasman na Olimpijske igre, košarkašice još uvek nisu. Da bi u tome uspele moraće da ostvare uspeh na kvalifikacionom turniru koji se igra u Brazilu sledeće godine.

Tamo će pored domaćina turnira igrati sa Nemačkom i Australijom. Dosta težak zadatak ih čeka u februaru (od 8. do 11).O svemu tome pričala je Marina Maljković, selektor srpskog nacionalnog tima.

"Pariz je sve bliže, ali za one koji su se kvalifikovali. Mi imamo podmlađenu reprezentaciju. Cela prva petorka otišla je posle Olimpijskih igara u Tokiju, ostalo je par iskusnijih, među kojima i Saša Čađo koja pauzira, ali će doći i uvek će dobijati poziv dok god sam ja tu", počela je Marina.

Posle kratke pauze je nastavila.

"Doveli smo se u situaciju da se borimo za odlazak na Olimpijske igre u sastavu koji je dodatno podmlađen. Biće puno iznenađenja u novembru i mladih igračica. Imamo šansu u februaru i to je šansa za novu generaciju. Igramo u Brazilu, samo dok stignemo tamo... A, sve se dešava u tri-četiri dana. Imaš jednu šansu, to je život."

Kada je klupska karijera u pitanju Marina je sa Fenerbahčeom osvojila Evroligu i onda saopštila da odlazi iz kluba.

"Igrali smo lepu košarku, imali smo dobar tim, velike košarkašice, možda i najbolje na svetu. Odlične smo bile, videli su to svi. Ne postoji kolega iz muške konkurencije koji mi nije čestitao. Meni je bilo teško, jer je to bio luzerski klub, gubili su skoro sva finala, pritisak je bio neverovatan, strašan teret na leđima. Srećna sam što smo uspeli da napravimo uspeh. Bilo je malo straha da će početi da gube kada sam otišla, ali se to nije desilo i srećna sam zbog njih", zaključila je Marina Maljković.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.