OVO JE NAJBOLJI TIM EVROPE, A POSLEDNJI PORAZ SU DOŽIVELI PROTIV ZVEZDE: Vezali su 18 pobeda zaredom!
Turski velikan igra odlično ove sezone, Foto: EPA/Erdem Sahin

neočekivano

OVO JE NAJBOLJI TIM EVROPE, A POSLEDNJI PORAZ SU DOŽIVELI PROTIV ZVEZDE: Vezali su 18 pobeda zaredom!

Turski tim ove sezone deluje nazaustavljivo

Objavljeno:

Turski predstavnik Fenerbahče trenutno je najbolji tim u Evropi po rezultatima u ovoj sezoni.

Oni su od početka takmičarske godine zabeležili 18 pobeda u svih 18 mečeva, po devet u Superligi i u Evropi, a seriju nepobedivosti su produžili sinoć kada su savladali Ludogorec u Ligi konferencija rezultatom 3:1.

Prethnodno je Fener u grupnoj fazi savladao danski Nordsjeland i slovački Spartak iz Trnave, nakon maksimalnog učinka u kvalifikacijama protiv moldavskog Zimbrua, slovenačkog Maribora i holandskog Tventea.

Jednako superioran Fener je i u Turskoj gde je nepogrešiv od sredine avgusta, pa je lider ispred najvećeg rivala Galatasaraja.

Dušan Tadić
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Trener Ismail Kartal, koji se letos vratio na Šukru Saračoglu za svoj treći mandat u Feneru, nije mogao poželeti bolji start sezone.

Zanimljivo je da je Fenerbahče poslednji poraz doživeo protiv Crvene zvezde u julu na pripremama kada su crveno beli bili bolji rezutatom 3:1, a golovoe za ekipu Baraka Bahara postigli su Olajinka, Ivanić i Lučić.

Za Fenerbahče od ove sezone nastupa i kapiten reprezentacija Srbije Dušan Tadić koji u dosadašnjem delu prvenstva ima šest golova i četiri asistencije što ga čini drugim najefikasnijim fudbalerom turskom velikana, nakon Edina Džeka.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.