SIMONOVIĆ VEĆ KUPIO DELIJE: Ovo se zove poštovanje! (FOTO)
Marko Simonović, Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

ISKRENO

SIMONOVIĆ VEĆ KUPIO DELIJE: Ovo se zove poštovanje! (FOTO)

Novo pojačanje crveno-belih podjednako uspešno može da igra na pozicijama krilnog centra i centra

Objavljeno: 15:41h

Marko Simonović iz Čikago Bulsa je novi košarkaš Crvene zvezde. Nakon što je američki klub odlučio da raskine ugovor sa Srbinom, Simonović će karijeru nastaviti na Malom Kalemegdanu, što je potvrdila i Zvezda.

- Simonović koji ima 23 godine potpisao je u subotu uveče dvogodišnji ugovor sa crveno-belima. Visok je 213 centimetara i težak 110 kilograma, a podjednako uspešno može da igra na pozicijama krilnog centra i centra - navodi se u saopštenju koje je izdala Crvena zvezda.

Ono što je sve oduševilo jeste odluka da Marko nosi dres sa brojem 11 koji je svojevremno nosila legenda kluba Ljubodrag Duci Simonović. - U Crvenoj zvezdi nosiće dres sa brojem 11 koji je svojevremno nosila legenda našeg kluba Ljubodrag Duci Simonović. Želimo mu da ponovi neke od uspeha Ducija, kao i Marka Simonovića, jednog od najtrofejnijih igrača u istoriji kluba - napisao je klub na Tviteru.

Podsetimo, Simonović je profesionalnu karijeru započeo u italijanskom klubu Mens Sana, a kasnije je bio član Petrol Olimpije iz Ljubljane i ekipe Mege, da bi kao 44. pik na draftu 2021. godine potpisao ugovor sa Čikago Bulsima. Nastupao je i za njih razvojni tim Windy City Bulls. Marko Simonović je drugo pojačanje ekipe za nov takmičarsku sezonu nakon povratka Dejana Davidovca (ugovor na tri sezone), dok je Luka Mitrović produžio ugovor sa klubom na još tri sezone.

BONUS VIDEO:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.