Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!
Foto: redstarbelgrade.info

takvih više nema

Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!

Nikada nije bilo lako u fudbalu ostati veran samo jednom klubu, na ovim našim prostorima je bilo još teže, a ovo je jedan od retkih takvih primera
Objavljeno:

Ipak, Jevtić nije ostao imun na zov inostranih klubova, pa je tako u leto 1975. odlučio da okuša sreću u van Jugoslavije i otišao je u Grčku, ali tamo nije imao sreće, jer je odmah na pripremema zadobio tešku povredu zbog koje nije odigrao nijednu utakmicu, pa je odlučio posle 7 meseci da se vrati u Beograd i završi svoju karijeru.

Tokom nje je noseći dres samo jednog jedinog kluba, uspeo da osvoji pet titula prvaka Jugoslavije i četiri nacionalna Kupa, uz 16 mečeva za reprezentaciju.

Ostaje upamćeno da je bio talija kluba u Večitim derbijima, pošto je odigrao 10 susreta protiv Partizana i nijednom nije bio poražen, a bio je i strelac u 45. derbiju koji je dobila Zvezda 3:1 1969. godine.

Kolika je njegova ljubav bila velika prema Zvezdi pokazuje i to što mu nije smetalo da po okončanju karijere, ostane u klubu radeći na održavanju stadiona, što je sigurno bio posao nedostojan čoveka koji je sve posvetio klubu iz Ljutice Bogdana.

I taj posao je obavljao sa velikom posvećenošću i ljubavlju, kao što je to pokazivao na terenu, ne žaleći se nikome i ni zbog čega.

Iako sada deluje zaboravljeno, što nikako nije smelo da se desi, ostao je jedan od najboljih defanzivaca u istoriji kluba, uziman kao primer nadolazećih generacija kako se bori za voljeni dres.

Živorad Jevtić je preminuo 8. avvgusta 2000. godine.

(U. M.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.