NINKOVIĆ OBJASNIO SITUACIJU U AUSTRALIJI: Mi smo već dva meseca u lok-daunu, ne verujem da će Novaku zabraniti!
Foto: EPA/David Moir

pojasnio

NINKOVIĆ OBJASNIO SITUACIJU U AUSTRALIJI: Mi smo već dva meseca u lok-daunu, ne verujem da će Novaku zabraniti!

Lično, trudim se da što manje gledam vesti i čitam novine

Objavljeno:

Poslednjih nedelja svedoci smo mera koje je uvela vlada Australije koje se tiču prvog Gren slema sezone, tačnije da svaki teniser mora biti vakcinisan pre nego što dođe u ovu zemlju.

Samim tim je veliki pritisak na leđima Novaka Đokovića koji se još nije odlučio na ovaj korak, a iz zemlje domaćina prvog Gren slema stižu poruke da prvi teniser sveta neće moći da uđe u zemlju ukoliko ne primi dve doze.

Na tu temu je govorio za Kurir fudbaler Miloš Ninković koji več duže vreme igra u Australiji za ekipu Sidneja.

Miloš Ninković
foto: Profimedia

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde je otkrio kakva je trenutno situacija u ovoj zemlji.

- Mi smo već dva meseca u lok-daunu. Kad bude 80 odsto stanovništva sa primljenom duplom-dozom, onda će sve da otvore. I to samo za vakcinisane. Oni koji nisu vakcinisani, oni će tek 1. decembra moći da idu po kafićima, restoranima, tržnim centrima... Ovde je totalni i opšti haos. Toliko stvari koje nemaju nikakvog smisla. Ali, šta da radimo. Tako je, kako je

- Najveći problem je što je u svakoj saveznoj državi na snazi drugačija odluka. Tako u Sidneju važi jedno pravilo, u Melburnu drugo, u Pertu treće, u Brizbejnu četvrto... Na primer, u Melburnu je obavezna vakcinacija, u Sidneju još nije. Opšte ludilo i pitanje je kad će tome svemu doći kraj - rekao je Ninković.

Potom se konkretno okrenuo ka Novakovom slučaju i izneo svoje mišljneje povodom aktuelne situacije.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Ne verujem da će Novaku biti zabranjen ulazak u Australiju! On može da uđe i da bude u karantinu. Opet, biće mu zabranjen ulazak u Melburn, jer je njihov premijer rekao da svi profesonalni sportisti moraju da budu vakcinisani. To će biti problem. Ali, možda se to u međuvremenu promeni. Lično, trudim se da što manje gledam vesti i čitam novine, jer u poslednjih godinu ipo dana pričaju i pišu samo o virusu. Već mi je muka od svega toga. Eto, mi iz Sidneja kad počne liga, ako budemo išli u Melburn na utakmicu, moraćemo da budemo vakcinisani, i to sa dve doze. Ili nećemo moći da igramo - zaključio je Miloš Ninković.

(Espreso/ Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.