SELEKTOR PORTUGALIJE "PECNUO" SRBIJU: Ovo šta je izjavio može samo da dodatno MOTIVIŠE "orlove"!
Foto: EPA/Miguel A. Lopes

polako

SELEKTOR PORTUGALIJE "PECNUO" SRBIJU: Ovo šta je izjavio može samo da dodatno MOTIVIŠE "orlove"!

I sutra će morati Luksemburg da napadne, jer samo u slučaju pobede moći će da nastave da veruju u Mundijal

Objavljeno:

Srbija bod ispred Portugalije, sa utakmicom manje pred ciljnu ravninu u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine. Ukoliko Orlovi sutra savladaju Azerbejdžan u Beogradu, izboriće se za pravo da na gostovanju kod Portugalije pojure pobedu za direktan plasman u Katar.

S tim da i četa Fernanda Santoša prvo treba da obavi svoje, odnosno u dve preostale utakmice savlada prvo Luksemburg kod kuće, pa onda u novembru Irsku na strani.

- Za nas su to tri finala, jer želimo direktno na Svetsko prvenstvo. Moramo da budemo koncentrisani na ono što dobro znamo da radimo. Ako budemo uravnoteženi bićemo blizu pobedi - govori portugalski selektor pred okršaj sa Luksemburgom.

Santoš ipak ne očekuje laganu šetnju do bodova, naprotiv, podseća da se Srbija dobrano namučila u Luksemburgu.

- Očekujem težak izazov, po onome što sam video u subotu protiv Srbije. Bilo je teško i Srbiji, Luksemburg je na kraju izgubio, mislim nezasluženo. Srbija je imala nekoliko šansi posle kontri, ali svako ko bi gledao samo statistiku bi stekao pogrešan utisak. Lopta je skoro sve vreme bila u nogama fudbalera Luksemburga - kaže Santoš.

Fernando Santoš
foto: Profimedia

I Portugalija je u prvom susretu sa Luksemburgom imala problema, gubila je sa 0:1, zatim posle izjednačujućeg gola u nadoknadi prvog poluvremena slavila sa 3:1.

- Pre pet meseci smo imali poteškoća, sa dosta truda smo stigli do bodova. Luksemburg uvek pokušava da izađe i igra. Žele da imaju loptu, defanzivno su solidni. Protiv Srbije nisu igrala dva najvažnija igrača - Žerson Rodrigez i Kristofer Martins – sutra će biti tu -

I sutra će morati Luksemburg da napadne, jer samo u slučaju pobede moći će da nastave da veruju u Mundijal.

- Ne očekujem da se povuku u bunker. Ovo je poslednji tračak nade za njih. Ne bi imalo smisla da igraju samo na kontre… Teoretski, pošto će se otvoriti, biće i više mogućnosti za nas - optimista je Santoš.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.