KEJN HOĆE DA BUDE KAO RONALDO I MESI: Poslao je jasnu poruku upravi Totenhema posle još jedne loše sezone!
Foto: EPA/Neil Hall

ne može dalje ovako...

KEJN HOĆE DA BUDE KAO RONALDO I MESI: Poslao je jasnu poruku upravi Totenhema posle još jedne loše sezone!

Spursi su poslednji trofej osvojili daleke 2008. godine, i to Liga Kup, a period pod vođstvom Žozea Murinja ih je dodatno unazadio

Objavljeno:

Fudbaler Totenhema Hari Kejn rekao je u danas da ne želi da se kaje ni zbog čega kad završi karijeru i istakao da mu je cilj da iz sezone u sezonu osvaja trofeje.

- Ne želim da dođem do kraja karijere i da se kajem. Želim da budem najbolji. Nikad nisam rekao da ću ostati u Totenhemu do kraja karijere i nikada nisam rekao da ću napustiti klub. Ljudi bi mogli da kažu 'očajnički želi trofeje, potrebni su mu trofeji', ali osećam kao da imam još jednu celu karijeru ispred sebe - rekao je Kejn za Skaj sport.

Ranije ove nedelje mediji su pisali da je Kejn saopštio upravi kluba da želi da ode ovog leta, a Mančester junajted, Mančester siti i Čelsi zainteresovani su za njegov angažman.

Hari Kejn, Totenhem
foto: EPA/Daniel Lealolivas

Kejn je prvi meč za Totenhem u Premijer ligi odigrao u sezoni 2012/13.

- Imam još sedam-osam godina, otprilike onoliko koliko sam već proveo u Premijer ligi. Dakle, ne žurim ni sa čim, neću učiniti ništa iz očaja - dodao je 27-godišnji napadač.

On se kolo pre kraja Premijer lige nalazi na prvom mestu liste strelaca, kao i na prvom mestu po broju asistencija.

Hari Kejn, Lids junajted
foto: EPA/Michael Regan

Ta dostignuća znače da se kapiten Engleske već smatra jednim od najboljih napadača u svetskom fudbalu, ali on dodaje da je njegov "krajnji cilj" da ostvari iste podvige koje su ostvarili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi koji se smatraju najboljim igračima njegove generacije.

- Ne plašim se da kažem: 'Želim da budem najbolji'. Želim da pokušam da dođem do nivoa na kojem su Ronaldo i Mesi. To je moj krajnji cilj - da budem osvajač trofeja iz sezone u sezonu, da postižem po 50, 60, 70 golova iz sezone u sezonu - rekao je Kejn.

Totenhem je ranije saopštio da ne želi da proda Kejna, ali je klub ove godine ostao bez trofeja sa mogućnošću da ostane i bez nastupa u Evropi sledeće sezone.

Hari Kejn
foto: Starsport©

Dve sezone zaredom Totenhem nije igrao u Ligi šampiona, u kojoj je 2018/19. igrao finale.

- Želim da igram u najvećim utakmicama. Ove sezone gledam Ligu šampiona i engleske timove kako rade neverovatne stvari, a to su mečevi u kojima želim da učestvujem - dodao je on.

Kejn je ocenio da će morati dobro da razmisli i da vidi šta je najbolje za njegovu karijeru.

On ima potpisan šestogodišnji ugovor sa Totenhemom, koji traje do 2024. godine, a predsednik kluba Danijel Levi smatra se za "teškog pregovarača", koji je ubedio Kejna da ostane u klubu prošlog leta.

Totenhem, Dele Ali
foto: AP

- Bio je sjajan sa mnom. Uvek me je nagrađivao ugovorima. Potpisao sam četvorogodišnji, petogodišnji ugovor kad sam imao 21 godinu... Dakle, bio je pošten prema meni , uvek smo imali dobre odnose - rekao je Kejn.

- Ali ne znate kako predsednik razmišlja - možda bi želeo da me proda. Možda razmišlja 'ako mogu sad da dobijem 100 miliona funti za njega, zašto da ne?' Neću toliko vredeti za dve ili tri godine - rekao je on.

- Dao sam klubu 16 godina svog života, pa se nadam da možemo da vodimo dobar, iskren razgovor i da vidimo gde smo - zaključio je Kejn.

Totenhem poslednji meč ove sezone u Premijer ligi igra protiv Lestera na gostovanju, u nedelju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.