Zvanično: Oboren rekord! Srbija ima novog najskupljeg fudbalera! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Rizik preuzet!

Zvanično: Oboren rekord! Srbija ima novog najskupljeg fudbalera! (VIDEO)

Napoli je preskočio medicinske preglede sa našim fudbalerom, ali će on, prema navodima italijanskih medija, morati da ih prođe u jednom trenutku
Objavljeno: 23:00h
foto: Profimedia

Radi se o Nikoli Maksimoviću, koji je potpisao ugovor sa Napolijem.

Ekipa iz Serije A platila je čak 25.000.000 evra za njega, plus dodatnih 1.000.000 na ime bonusa.

Ovo je jedan od bizarnijih transfera u poslednje vreme. Prvo je Siniša Mihajlović bukvalno hteo da otera Nikolu iz Torina, govorio je da je on za njega mrtav čovek i da mu nikada neće zaigrati, a onda su se dogodile još neke bizarne okolnosti.

Naime, Napolitanci su se plašili da Maksimović ne stigne na vreme da odradi preglede, pa da onda neće imati dovoljno vremena da reše papirologiju, jer im se to desilo prošlog leta sa Sorijanom iz Sampdorije!

Problem je nastao kada je njegov avion kasnio zbog navodne dojave o bombi.

Zato su pregledi preskočeni, italijanska javnost se odmah setila te situacije, ali je sada sve rešeno! Maksimović će ove sezone igrati u jednom od najozbiljnijih Juventusovih konkurenata za titulu

Kao validni medicinski podaci, koristiće se testovi sprovedeni u Torinu u pripremnom delu za sezonu ovog leta!

Interesantno, Maksimović je ugovor potpisao faksom, a mora da se sačeka da se on proknjiži u prostorijama Serije A! No, to je samo formalnost!

Srbin je sedmo veliko pojačanje Napolija ovog leta. Stigli su štoper Toneli iz Empolija, univerzalac Đakerini, vezisti Marko Rog iz Dinama, Amadu Dijavara i Pjotr Zjelinski iz Udinezea, te napadač Arkadijuš Milik iz Ajaksa. Napoli je za njih sedmoricu potoršio 128.000.000 evra, a skoro sve od toga otplatio je prodajom Iguaina u Juve!

Prethodno je najskuplji srpski fudbaler bio Lazar Marković, kog je Liverpul platio Benfiki 25.000.000 evra bez bonusa!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.