Španci i Argentinci skratili spiskove! Maksi Lopez zadovoljno trlja ruke, Mesi izdejstvovao da Ikardi otpadne! (VIDEO)
Foto: Reuters

Pali su finalni rezovi

Španci i Argentinci skratili spiskove! Maksi Lopez zadovoljno trlja ruke, Mesi izdejstvovao da Ikardi otpadne! (VIDEO)

Međutim, animozitet koji vlada u svlačionici Argentine prema njemu je očigledno preveliki, pa mu ne bi pomoglo ni 100 golova u sezoni

Objavljeno:

Dobili smo i dalje nezvaničan ali prvi odgovor na pitanje ko će otpasti sa Lopetegijevog spiska za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji.To su Alvaro Morata i Vitolo.

Doduše, još treba da bude potvrđeno, ali su se manje-više svi mediji usaglasili na tu temu.

Realno gledano, glavno iznenađenje predstavlja izostavljanje Alvara Morate, koji je bio standardan kod Lopetegija. Štaviše, sa osam golova bio je njegov treći strelac, odmah iza Davida Silve (11) i Iska (9). Međutim, prednost je dobio Valensijin napadač, Rodrigo Moreno.

Sreća je ponovo okrenula leđa i Vitolu. Veoma teška sezona je iza njega i mnogo turbulencija koje su uticale na to da još jedamput bude izostavljen sa konačnog spiska putnika, ovoga puta za Rusiju (Visente del Boske je posle Eura 2016. priznao da se ogrešio o Vitola zato što ga nije poveo u Francusku).

Izbor da ga ukloni sa spiska potpomogla je i sjajna sezona koja je iza Lukasa Vaskeza. On je blistao je u Realu u proteklih 10 meseci.

Lopetegijeva ideja da u Rusiju povede čak osmoricu defanzivaca je nesvakidašnja odluka za Špance, koja je na kraju uticala na izostavljane pomenutih igrača.

Sa južnoameričkog kontinenta nam takođe stiže još jedna nezvaničan ali sveopšte prihvaćena vest koji su preneli svi argentinski mediji.

Mauro Ikardi nije na konačnom spisku od 23 igrača koji putuju na Mundijal!

A ovakva odluka žačuđuje sportsku javnost, pošto je Ikardi završio sezonu kao najbolji strelac italijanske Serije A.

Međutim, animozitet koji vlada u svlačionici prema njemu je očigledno preveliki, pa mu ne bi pomoglo ni 100 golova u sezoni.

Pored Ikardija, otpao je Romin Dijego Peroti koji je u padu forme u drugom delu sezone. Borbu za trećeg golmana je dobio sjajni Franko Armani iz Rivera, a ispao je do sada redovni Nahuel Guzman. U odbrani se među 23 zahvaljujući dobroj formi uvukao Kristijan Ansaldi, a otpali su Funes Mori i Pecela. Nema nijednog Pereza iz lokalnih velikana Boke i Rivera, ali se tako nešto i očekivalo. Iznenađenje je da je precrtan Leandro Paredes. U žestokoj konkurenciji nije uspeo da se izbori ni mladi Lautaro Martinez koji stiže u Inter...

Selektor Horhe Sampaoli će večeras objaviti konačnu listu.

BONUS VIDEO: Dončić i Bogdan u zagrljaju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.