MEČ ZA PAMĆENJE! Lion je bio na korak od čuda, ali Ajaks je taj koji ide u veliko finale! (VIDEO)
Foto: AP

liga evrope, polufinale

MEČ ZA PAMĆENJE! Lion je bio na korak od čuda, ali Ajaks je taj koji ide u veliko finale! (VIDEO)

Na kraju se ispostavilo da je Dolbergov gol bio ključan za ekipu Petera Boša, koja je na kraju apsolutno zasluženo došla do prilike da se bori za još jedan veliki trofej u svojoj istoriji
Objavljeno: 23:08h

Njihov tim je bio klinički mrtav sve do 45. minuta kada je u svega dva minuta Ajaksova odbrana pokazala sve svoje mane. De Ligt je neoprezno srušio Lakazeta u šesnaestercu, a onda je isti igrač izjednačio na 1:1, a već u narednom napadu doneo potpuni preoktet svom timu nakon odličnog dodavanja Nabila Fekira.

Za goste je u tim trenucima bilo dobro što je okončano prvo poluvreme, pa su u nastavku uspešno čuvali svoj gol sve do samog finiša utakmice, kada je Gezal postigao treći gol za svoj tim. Ajaks se ubrzo našao u još većim problemima, s obzirom da je Vejgever u 84. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je krenula totalna ofanziva domaćih.

Andre Onana se u poslednjim trenucima utakmice našao na velikim iskušenjima, promaja je duvala na sve strane, a najbliži izjednačenju bio Maksvel Korne, čiji je udarac u 88. minutu prošao tik pored leve stative Ajaksovog gola.

Na kraju se ispostavilo da je Dolbergov gol bio ključan za ekipu Petera Boša, koja je na kraju apsolutno zasluženo došla do prilike da se bori za još jedan veliki trofej u svojoj istoriji.

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.