"HTEO SAM DA GA UBIJEM!" Tadić se prisetio meča kada je završio krvav... Na kraju nije uspeo da se OSVETI (VIDEO)
Dušan Tadić, Foto: Starsport©

"Sve ću da mu radim"

"HTEO SAM DA GA UBIJEM!" Tadić se prisetio meča kada je završio krvav... Na kraju nije uspeo da se OSVETI (VIDEO)

Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga... Poješću ga, i loptu i njega, rekao je kapiten našeg nacionalnog tima

Objavljeno: 10:34h

Fudbalska reprezentacija Srbije od 18 časova igra protiv Kipra prijateljski meč koji predstavlja i pripremu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Izabranici Dragana Stojkovića u ovom reprezentatativnom prozoru bili već na terenu i doživeli su debakl pošto su poraženi sa 4:0 od Rusije u Moskvi.

Detalj sa prijateljske utakmice Rusije i Srbije
Detalj sa prijateljske utakmice Rusije i Srbijefoto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

U slučaju da zaigra u Larnaki, Dušan Tadić će upisati 106. nastup za "orlove" i tako postati igrač sa najviše utakmica u istoriji našeg nacionalnog tima.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport©

U razgovoru za zvaničan sajt FSS, kapiten se prisetio mnogih detalja iz reprezentativne karijere.

Jedan od njih je utakmica protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji kada je završio krvav.

- Krv bukvalno nije mogla da stane, ne znam ni ja, oko 10-15 dana. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub tada u Sautempton. "Ja ne znam kako igraš fudbal, ne možeš igrati", rekao je. A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je, "ti nemaš uopšte krvi." Morali su da mi daju infuziju. I celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krv. Rekli su mi da moram da izađem, ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On mi je namestio nos u tom momentu i, eto, nastavio sam utakmicu - počeo je Tadić.

Nastavio je u istom tonu.

- Bukvalno sam hteo,žargonski rečeno, da ubijem tog igrača što me udario. Bio je onaj neki levi bek, onaj Tejlor. Igrao je tada u Aston Vili. I toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o toj utakmici da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga... Poješću ga, i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Bukvalno mi je sve proletelo i ima da ga udaram. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao. I on nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu vam opisati. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam i da bukvalno se oseća loše - kaže Tadić.

Dušan Tadić
Dušan Tadićfoto: Starsport©

Odgovorio je na pitanje ko je najveći majstor protiv kog je igrao u reprezentativnoj karijeri.

- Pa Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan,. Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom. Koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi - rekao je Tadić.

Izabrao je najlepši i najdraži stadion.

- Hajde da kažemo ovaj Lusail, što smo igrali sa Brazilom u Kataru. Stvarno je lep stadion. Tu je bilo i finale SP. Svaremen je i podseća na Santjago Bernabeu. Najdraži mi je možda taj La Luž jer smo dosta dobro prolazili protiv Portugala i ona čuvena utakmica - otkrio je Tadić.

Detalj sa utakmice Srbije i Brazila na stadionu Lusail
Detalj sa utakmice Srbije i Brazila na stadionu Lusailfoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Za kraj, koji bi meč ponovio?

- Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča - zaključio je Tadić.

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.